Hans Gunnar Omdal. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hans Gunnar Omdal. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Historisk vinner i NM Ultra-orientering

Hans Gunnar Omdal fra Kristiansand ble lørdag historiens første orienteringsløper som vinner NM-gull to ganger fra samme arena.



Omdal løp inn til sitt annet NM-gull på maratondistansen i orientering lørdag. Det var i skogene utenfor Langeland skisenter i Førde i 2006 at Omdal tok sitt første NM-gull på maratondistansen. Lørdag gjentok han bragden fra samme arena, men i et annet område.

– Det er jo spesielt artig å klare dette igjen, og skikkelig artig at jeg er første løper som klarer dette. Jeg synes løpet var bra selv om formen etter årets VM ikke har vært maksimal. Jeg gjorde bare en liten feil underveis på en post, og må si meg veldig godt fornøyd, sa Omdal.

Omdahl vant med to og ett halvt minutter foran Marcus Millegård fra Halden, mens Martin Johansson fra Tyrving kapret bronsen.

NM-ultralang i orientering er den tøffeste distansen av dem alle. 23,6 kilometer i luftlinje mellom myrer, skrenter og undervegetasjon er en tøff påkjenning. Vinnertiden er også langt drøyere enn i et ordinært maratonløp.

I kvinnenes klasse ble det seier til Eva Jurenikova fra Halden foran Kongsbergs Ingjerd Myhre og Tyrvings Ingunn Hultgreen Weltzien.

Heidi Mårtensson og Rasmus Rørholt Theisen seiret i eldre junior, mens Rasmus Rørholt Theisen og Ingrid Lundanes vant den yngste juniorklassen.

* Komplette resultater alle klasser
** Se også kart med veivalg (H21-løypa, Lars-Inge Arnevik fra Ringerike Orienteringslag)


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler