På pallen i Craft cup sprinten i Sandfjord i D21. Fra venstre Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelaget, Helen Palmer, Wing, og Bodil Holmström, NTNUI.

På pallen i Craft cup sprinten i Sandefjord i D21. Fra venstre Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelaget, Helen Palmer, Wing, og Bodil Holmström, NTNUI.

Helen Palmer satt norgeseliten på plass

Britiske Helen Palmer, bosatt i Trondheim og løpende for Wing OK, var strålende fornøyd etter sin første seier i et Norgescupløp.

- Det var veldig morsomt, og nå må jeg vurdere om jeg ikke skal satse også på sprinten i årets VM i Frankrike, forteller Helen Palmer på godt norsk.

Videre forteller hun at hun har forberedt seg godt til årets sesong, og krydret vintertreningen med å stille til start i årets VM-stafett i skiorientering i Sverige.

- Målet der var å ikke bli sist i stafetten. Og vi klarte det. Vi hadde Japan bak oss på resultatlisten. Dermed var en barriere brutt allerede før o-sesongstarten i 2011. Med seieren i sprinten i Sandefjord ser hun frem til resten av sesongen.

Toer i dameklassen ble Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelaget, slått med 22 sekunder. Deretter fulgte Bodil Holmström, NTNUI, som var 44 sekunder bak vinneren.

I D19-20 hadde også vinneren Audhild Bakken Rognstad felles trekk med Helen Palmer. Audhild fra Lillehammer ble tidligere i år junior-verdensmester i skiorientering på Sjusjøen. Deretter ble hun tatt ut til VM for seniorer og kvitterte med gode løp i Tänndalen i slutten av mars.

I går ble det også klart at hun er tildelt et stipend til utvikling i ski-o-løypa på kr 25.000 som hun deler med Hans Jørgen Kvåle.

Det var kanskje det som ga ekstra tenning til dagens sprintløp i Sandefjord by.

To og tre i D19-20 ble Ingjerd Myhre, Kongsberg, og Oda Wennemo, Raumar, slått med henholdsvis 22 og 27 sekunder.

D19-20 vinnertrioen i Craft cup Sandefjord 2011. Fra venstre Ingjerd Myhre, Kongsberg, Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer og Oda Wennemo, Raumar.Vinnertrioen i D19-20. Fra venstre Ingjer Myhre, Kongsberg, Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer, og Oda Wennemo, Raumar.

I den yngste dameklassen var det nok en gang duket for seier til Runa Fremstad. Jenta som er førsteårs junior, kjenner terrengtypen i Vestfold og trener mye sprint i regi av Per Olav Gulbrandsen & co i Larvik OK.

- Jeg er veldig fornøyd med helgen. To seiere er over forventningene, selv om jeg håpet å være med å kjempe om seiere allerede i min første opptreden i Craft cup, forteller hun til OPN.no

Runa Fremstad, Larvik, vant Craft cup sprinten i Sandefjord 2011.Runa Fremstad, Larvik, gir alt i avslutningen av Craft cup sprinten i Sandefjord.

Neste virkelig store oppgave for Runa Fremstad blir å løpe "långa natten" på herrenes 10Mila for jentelaget til Team-TV fra Telemark og Vestfold. 16 kilometer nattorientering skremmer ikke Larvik-jenta.

Bak Fremstad fulgte Mathilde Rundhaug fra Mo OK i Nordland. Hun var også godt fornøyd med helgens innsats.

- Tatt i betraktning at det fortsatt er store snømengder hjemme i Mo i Rana, så var dette en veldig bra start på årets sesong, forteller hun til OPN.no.

Siste jente på pallen i D17-18 var Freidigs Jorunn Kvakland. Hun var 47 sekunder bak suverene Fremstad.

Mathilde Rundhaug, til høyre, ble nummer to på Craft cup sprinten i Sandefjord 2011.Mathilde Rundhaug, Mo OK, til høyre, løp inn til en flott andreplass på sprinten i Sandefjord. Ved siden av løper Siri Kollerud, Lillomarka, som ble nummer seks.