Blodslitet

Blodslitet

Har løpt 570 kilometer i Blodslitet

Hvem har løpt lengst i Blodslitet?

Blodslitet er fullt av utrolige historier. En av disse er historien om Vidar Strand og den imponerende oversikten som vises på neste side.


Som 13-åring deltok Vidar Strand for første gang, løypa for aldersklassen var 13 kilometer. Nå, i en alder av 44 har han tilbakelagt 29 Blodslit og hele 570 kilometer.

Strand, som i sine ungdomsår løp for Nesodden IF og i dag representerer Lierbygda Orienteringslag, ligger rundt 20. plass over de med flest starter i Blodslitets lange historie. Imponerende med tanke på at det rundt regnet er nærmere 10.000 unike løpere som har gjestet Blodslitet opp gjennom årene.

Men noe som er enda mere imponerende er dersom vi regner antall løpte kilometer i Blodslitet. Da kan det hende han er i området topp 5.

- Ja, jeg tror ikke det er så mange som har løpt lenger enn meg totalt sett, sier Vidar Strand til OPN.no.

Og han har nok sine ord i behold. Om man tar en titt over en av Blodslitets "hall of fame", oversikten over antall fullførte, ser vi at det er en del løpere som er i såpass høy alder at de ikke har rukket å få med seg så mange Blodslit i herrenes hovedklasse. Og siden den løypa gjerne er +/- 25 kilometer så er det viktig å ha mange starter der om det skal monne skikkelig.

To, av kanskje noen flere, som utfordrer Vidar Strand er Måren OK's Morten Due og Løten OL's Sigurd Dæhli.

Hele Vidar Strands oversikt vises nedenfor. En liten bonus-kuriositet er at om vi regner sammen tiden han har brukt totalt så finner vi at det blir tett på 4750 minutter, eller 79 timer Blodslit.

Vidar Strand - Blodslitet.

Blodslitets oversikt over antall starter.



Mulig relevante artikler