Olav Lundanes på vei mot seier i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes på vei mot seier i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes sikter mot Blodslit-pallen

- Jeg er litt spent på formen. Om jeg klarer å «holde» så lenge, sier Olav Lundanes. Han snakker selvfølgelig om Blodslitet i orientering og 25 seige kilometer førstkommende lørdag.



Lundanes og Hausken Nordberg jakter seier i Blodslitet.

Det drar seg til mot den tradisjonelle sesongavslutningen i Norge, Blodslitet i Fredrikstad.

Drøye 25 kilometer venter herrene på lørdag og damene er ikke snauere enn at de begir seg ut på mer enn 16 kilometer når startskuddet smeller for fellesstarten lørdag klokken 11.

Startfeltene i de to hovedklassene inneholder samtlige norske toppløpere, og er i tillegg krydret med utenlandske løpere av høy klasse.  

- Jeg er litt spent på formen. Om jeg klarer å «holde» så lenge, sier Olav Lundanes.

- Men målet er en pallplass.

Offensiv
Nettopp pallplasser de to siste årene, andreplass i 2011 og seier i fjor, har bragt Halden-løperen opp i ledelsen i kåringen av Ragnar Weums Ærespris.

Den avsluttes med årets løp, og Lundanes har 5 poeng til gode på svenske Johan Runesson. Men i fravær av den svenske landslagsmannen, som har slitt med skader og formsvikt på høstparten, er det 2011-vinneren Anders Nordberg som blir Lundanes’ største utfordrer om Æresprisen.

- Jeg bør være i bedre form nå enn jeg var da Anders Nordberg vant Blodslitet i 2011. Han skal i hvert fall ikke få «stikke fra» på de innledende rundene i år. På lørdag skal jeg løpe mer offensivt, og forhåpentligvis orientere bedre.

Hva skal til for at du er fornøyd?
- Det er mange gode løpere til start, men jeg løper for en pallplass. I tillegg håper jeg å sikre sammenlagtseieren i Ragnar Weums Ærespris.

Moro
I dameklassen har de to siste årenes «Blodslit» handlet om duoen Anne Margrethe Hausken Nordberg og Tove Alexandersson.

Kampen om Ragnar Weums Ærespris før den siste og avgjørende konkurransen leder sistnevnte med ett fattig poeng.

- Det blir moro med Blodslitet, smiler Hausken Nordberg fra utfordrerposisjonen.

- Som alltid i Blodslitet er det et sterkt startfelt, med flere god utlendinger. Men det er bare artig. For egen del har jeg pleid å være med i teten, og det har jeg selvfølgelig lyst til i år også, fortsetter hun.

Kledelig beskjedent fra landslagsveteranen som har vunnet Ragnar Weums Ærespris de to gangene den har vært utdelt hittil (2008 og 2010).

Alle muligheter
Nå jakter hun ny seier.

- Jeg har alle muligheter til å avgjøre selv, med et godt løp. Men det har vært tøft mellom meg og Tove Alexandersson de siste årene, det blir det sikkert også på lørdag.

- Blodslitet er en type konkurranse begge vi to behersker, men det er også andre gode løpere som kan blande seg inn i kampen om seieren på lørdag; Mari Fasting og Emma Klingenberg for eksempel.

- Jeg er topp motivert for Blodslitet, og håper at jeg klarer å «holde tak i teknikken» hele veien til mål. Det blir både artig og spennende, sier Hausken Nordberg om sine ambisjoner.

Løper for seier
Hennes duellant de to siste årene. Det unge svenske stjerneskuddet, Tove Alexandersson, er mindre beskjeden etter en seier og en andreplass på to Blodslitet-forsøk.

- Jeg gleder meg til å løpe Blodslitet for tredje gang. Det er en kjempefin konkurranse med høyt nivå, hvor jeg løper for å vinne, hilser hun fra vårt naboland i øst.

Med fellesstart, flere passeringer av arena, solid speakertjeneste, GPS-tracking og publikumsposter underveis blir det uansett garantert spennende under årets Blodslitet.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler