Haldens herrer i Jukola 2010. Foto: Erik Borg/O-boka.no.

Haldens herrer i Jukola 2010. Foto: Erik Borg/O-boka.no.

Halden drømmer om dobbelseier

-Vår drøm er å vinne både dame- og herreklassen. Det er denne drømmen som driver oss gjennom vintertreningen, sier toppidrettsansvarlig i Halden SK, Bjørn Axel Gran. Også Kristiansand OK sikter høyt.


Til helgen arrangeres 10Mila. Den svenske storstafetten er høydepunktet i sesongen for de fleste orienteringsløpere.

I år går stafetten av stabelen i Borensberg ved Linköping.

Norge har sterke lag som kan kjempe om seieren både i dame- og herreklassen.

Siden Bækkelagets SK tok den første norske seieren i herreklassen i 1997, har de norske lagene med nevnte Bækkelagets SK, Halden SK og Kristiansand OK dominert denne stafetten. Men de to siste årene er det finske Kalevan Rasti som har gått til topps.

Både Halden SK og Kristiansand OK er innstilt på å ta tilbake tronen. Begge klubbene har det som skal til for å gå helt til topps.

- Vår drøm er å vinne både dame- og herreklassen. Det er denne drømmen som driver oss gjennom vintertreningen, sier toppidrettsansvarlig i Halden SK, Bjørn Axel Gran.

- Vi håper å gjøre ti gode etapper, da vet vi at kapasiteten er god nok til å kjempe om seieren, sier leder i elitestyret i Kristiansand OK, Arne Bujordet.

I dameklassen er det i første rekke Halden SK, som har forsterket laget med landslagsløper Mari Fasting, samt den finske VM-løperen Bodil Holmström før inneværende sesong, og Bækkelagets SK, som er de største norske favorittene.

- Vi har såpass god dekning på damesiden at vi håper å ha to lag inne blant de ti beste, kommenterer Gran i Halden, og da vet en at førstelaget tar mål av seg til å kjempe om toppen av pallen.

---

Damestafetten starter lørdag 5. mai klokken 14.30.

Målgang i denne klassen er ventet klokken 18.05.

Herrestafetten starter lørdag 5. mai klokken 21.30.

Forventet målgang i denne klassen er søndag 6. mai klokken 08.05.

10Milas hjemmeside

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler