Håvard Irgens fra da han herjet i ungdomsklassene for noen år siden. Nå er 96-årgangen eldre junior. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Håvard Irgens fra da han herjet i ungdomsklassene for noen år siden. Nå er 96-årgangen eldre junior. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

GIKK FORT FOR UNGE IRGENS - 3:08 MIN/KM

- På langstrekket til 9. post går det fryktelig fort på traktorslepet, røper Håvard Irgens fra Bodø etter at han løp 9. etappe for sin klubb i 10Mila sist helg.



Håvard Irgens er blant juniorene som gjennom sitt digitale kartarkiv åpner opp og gir den øvrige delen av o-sporten innsyn i hans bevegelser i orienteringsløypa.

Så har han også gjort etter sin 9. etappe i Tiomila søndag morgen.

Blant annet dette skriver han i tilknytning til kart, løype og veivalg, lagt ut i sitt digitale kartarkiv:

- På traktorslepet etter drikkeposten blir jeg tatt igjen av Hakarspoikarna. Alexei løper styggfort, så etter å ha sjekket at han er på riktig etappe bestemmer jeg meg for å henge uansett hva.

- Tempoet blir skrudd veldig opp, Henger på, men Alexei småbommer inn i noen poster, da jeg greier å kutte svingene og ligge i rygg. På langstrekket til 9. post går det fryktelig fort på traktorslepet (03:08min/km) Taper noen meter, og skjønner at jeg må komme meg i rygg før skogen.


Som man skjønner, en orienteringsløper på toppnivå må ha fullt ut av både o-teknisk og løpsteknisk kapasitet. 19-åringen Håvard Irgens, som har utviklet sine grunnferdigheter i Bodø & Omegn IF Orientering, viser gode tegn til at han er begge deler bevisst. 

* Se kart, løype og veivalg fra Håvards Tio-løp.

Se også
Nettavisen OPN.no sitt intervju med Håvard Irgens "Treningsvillig og fokusert 13-åring"


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler