Yngve Skogstad på seierspallen etter å ha blitt verdensmester på langdistansen under Junior-VM 2011 i Polen.

Yngve Skogstad på seierspallen etter å ha blitt verdensmester på langdistansen under Junior-VM 2011 i Polen.

Dyster medaljeoversikt fra Junior-VM

Yngve Skogstads gull på langdistansen reddet Norges ære i ukens Junior-VM i Polen. Danmark igjen på topp.


Under fjorårets Junior-VM i Danmark innkasserte hjemmenasjonen 4 gull og 1 bronse. Med det var de i overlegen stil beste nasjon, men allerede på 2. plass fant vi den gang Norge med sine 2 gull og 1 bronse.

I år igjen finner vi Danmark soleklart på topp. I Polen de siste dagene kapret broderfolket i sør ikke mindre enn 3 gull, 2 sølv og 2 bronse etter at sprint, langdistanse, mellomdistanse og stafett var gjennomført i nevnt rekkefølge.

Norges "pengebeholdning" var derimot redusert fra 3 medaljer til 1, men heldigvis var Yngve Skogstad så rå sist tirsdag at Frol-løperen fra Mo ble klokket inn til seierspallens øverste trinn - VM-GULLet var hans!

Dette reddet ikke bare Norges ære, men gjør at vi lander på en delt 5. plass på medaljestatistikken for Junior-VM 2011, fremfor å bli fullstendig ydmyket av de andre nasjonene.

Medaljeoversikt Junior-VM 2011. Grafikk: OPN.no.
Nb! Tre løpere delte gullet på herrenes mellomdistanse.

Dersom man løfter blikket bort fra egen navle kan man velge å glede seg over at det er så mange som 11 nasjoner som sanket medaljer, og at vi blant disse finner Østerrike, Polen og Spania som i et historisk orienteringsperspektiv ikke har hatt tradisjon for å innkassere spesielt mange internasjonale medaljer.

Medaljeoversikt 2010
Medaljeoversikt 2009




Mulig relevante artikler