VM Junior 2013 Tsjekkia - Medaljeoversikt

Med 1 gull- og 1 bronsemedalje plasserte Norge seg midt i haugen om vi ser på medaljefordelingen i  juniorenes verdensmesterskap 2013.


Juniorenes mesterskap ble arrangert i Tsjekkia i starten av juli, altså rett foran senior-VM i Finland.

For Norges del ble det VM-GULL i sprint til Heidi Mårtensson fra Modum, mens Frol-løper Mathilde Rundhaug sikret bronse på mellomdistansen.

Det var med andre ord damene som fikset medalje-biffen både blant juniorer og seniorer (stafett-gull til Norges damer som eneste medalje).

I sum endte Norge på 5. plass i tabellen over medaljefordelingen. Aller øverst troner våre svenske naboer, mens Danmark ble nummer 3. Mellom seg hadde de Tsjekkia.

10 nasjoner kunne reise hjem fra verdensmesterskapet med medaljer i bagasjen.

Ellers er det interessant og hyggelig å se at en nasjon som for eksempel New Zealand, som i fjor tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap noen sinne, ved Matt Ogden, også i år får med seg en medalje hjem.

På juniorsiden er det for øvrig gledelig å registrere at det også der, i likhet med i seniorenes VM i Finland forrige uke, er flere mindre nasjoner som tar medaljer, spørsmålet en kan stille seg i et slikt perspektiv er om idretten gavner mest av å ha få store, eller mange små medaljører i de store mesterskapene?

GULL-vinnere VM Junior 2013
Langdistanse
Lisa Risby & Piotr Parfianowicz

Mellomdistanse
Miri Thrane Ødum & Emil Svensk

Sprint
Heidi Mårtensson & Florian Schneider

Stafett
Tsjekkia & Tsjekkia

medaljeoversikt_13_02_vmjr.jpg
 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler