Ganske avmålt mellom Olav Lundanes og landslagssjef Petter Thoresen under treningsøkta på Verpsetra 22. mai. Men at det var totalskjæring var det vanskelig å tenke seg for utenforstående akkurat da. Foto: Hans L. Werp.

Ganske avmålt mellom Olav Lundanes og landslagssjef Petter Thoresen under treningsøkta på Verpsetra 22. mai. Men at det var totalskjæring var det vanskelig å tenke seg for utenforstående akkurat da. Foto: Hans L. Werp.

Det skar seg totalt

Ryktene har gått i deler av orienteringsmiljøet i sommer. Olav Lundanes var ikke så utbrent som det ble hevdet og som ble oppgitt som grunn til at han meldte forfall til VM i Finland. Årsaken var en langvarig konflikt med landslagssjef Petter Thoresen.


I nummer 5 av Magasinet Veivalg forteller Olav Lundanes om årsakene til at han aldri ble deltager i årets VM i Finland. En langvarig konflikt med den tidligere o-kongen, nå landslagssjef Petter Thoresen toppet seg i vårmånedene. Det endte med at Lundanes trakk seg fra den norske troppen.

- Dårlig planlegging, rot, liten vilje til å lytte på de planene Lundanes hadde lagt opp for sin VM-satsing, er blant skytset Lundanes retter mot landslagssjefen.

I dagene før NM i sprint i Skien, trente landslaget på Modum. Blant annet trente de fra Verpsetra i Finnemarka formiddagen den 22. mai. Lundanes sa da at han følte seg bedre etter å ha vært mye syk etter turneen til New Zealand. Lundanes og Thoresen konverserte tilsynelatende greit og stilte opp til fotografering sammen.

Men det skulle vise seg at dette ikke var noen idyll.

Mandag kveld den 27. mai tar Lundanes sin avgjørelse. Han hopper av VM-toget. Det som har fått begeret til å flyte over er at Thoresen i følge Lundanes går fra avtalen om at han skulle få løpe mellomdistansen i VM. I følge Lundanes ønsket landslagssjefen at hans beste kort også skulle stille i omstridte NORT (Nordic O-Tour) og bekrefte form der.

Det ble for mye for Lundanes som hadde tenkt å bruke de dagene til å trene i stedet.

Han melder forfall.

Lundanes pusser opp leiligheten i Halden samtidig som nordmennene blir medaljeløse i VM, helt fram til siste dag da damelaget vinner stafetten.

Han kommer tilbake i o-løypa i Croatia Open i slutten av juli og løper også Holleia Høstløp i Buskerud 4. august, er i godt humør og uten synlige tegn på utbrenthet. Siden har han trent godt blant annet i fjellet og er klar for NM på Kongsberg som han gleder seg til.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler