Blodslitet

Blodslitet

Øystein Kvaal Østerbø:
- Fellesstart passer meg bra

Øystein Kvaal Østerbø har gjort sprintdistansen til sin nisje, men som vi ofte ser i orientering; Gode sprintere kan også være gode i ultralange løp. Kvaal Østerbø står nemlig med to seire på rad i Blodslitet, og til lørdag jakter Wing-løperen hattrick.
Øystein Kvaal Østerbø. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Utdrag fra artikkel skrevet av Norges Orienteringsforbund

- Jeg ser frem til helga, og gleder meg til Blodslitet, sier Kvaal Østerbø kledelig beskjedent, til å være sammenlagtleder i "Ragnar Weum Ærespris", etter seier de to siste årene i den tradisjonelle sesongavslutningen i Fredrikstad.

- Jeg er bra trent, og står distansen bra, sier Kvaal Østerbø forklarende, og utdyper:

- Blodslitet er fellesstart og det passer meg bra. Likevel har jeg løpt mye alene de to årene jeg har vunnet, i 2008 løp jeg stort sett alene på sløyfene, og i fjor var jeg mye alene på sisterunden. Terrenget i Fredrikstad passer meg også forholdsvis bra. Det er ganske lettløpt, men samtidig rikt på detaljer.

Etter to spurtseire på rad kan Kvaal Østerbø bli rik på kroner og øre, om han klarer å holde unna for Emil Lauri og Anders Nordberg, som er de nærmeste utfordrerne i sammendraget.

- Det skal mye til for at jeg “slipper” klynga på en fellesstart, advarer sammenlagtlederen, og legger til:

- For meg blir det viktigste å forsvare sammenlagtledelsen. Jeg har ikke tenkt så mye på selve løpet ennå. Men pengene og prestisjen som ligger i en sammenlagtseier er viktig, avslutter gutten som kan bli 20 000 kroner rikere om han følger sin egen plan på lørdag.

- Jeg satser på å gjøre et godt løp. Målet er å være med fremme i teten.

---

Hele artikkelen "Kvaal Østerbø jakter penger og prestisje på lørdag" hos Norges Orienteringsforbund.

Bilde: Øystein Kvaal Østerbø. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler