Soldat

Thierry Gueorgiou fikk sitt VM-gull
Beste norske nummer 4

Militært VM - Mellomdistanse

Norge hadde flere sterke kort på hånden, blant andre den ferske verdensmesteren Carl Waaler Kaas, da militært VM innledet med mellomdistanser på Kongsberg tirsdag ettermiddag. Det var derimot en annen norsk løper som kom bare 8 sekunder for sent til bronsemedaljen.
Thierry Gueorgiou. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

En råsterk Thierry Gueorgiou var søndag nær ved å ha stafett-gullet i lomma under VM i Trondheim, så hoppet han over post nummer 17 og Frankrike ble bare nummer 8.

Tidligere i VM-uka løp han inn til bronse på henholdsvis lang- og mellomdistanse. Plasseringer den 7-dobbelte VM-vinneren på ingen måte var tilfreds med.

I dag fikk han derimot et slags trøste-gull gjennom å vinne den militære VM-mellomdistansen på Heistadmoen med hele 62 sekunder.

Lørdagens verdensmester i Trondheim fra "hoved-VM" på samme distanse, Carl Waaler Kaas, løp inn til 9. plass, 2 minutter og 9 sekunder lenger tid enn Gueorgiou brukte han på den 4,8 kilometer lange løypa.

– Bommet litt til førsteposten. Tapte nok et drøyt minutt, sier Waaler Kaas til Laagendalsposten, samtidig som han innrømmer at han var litt utladet etter VM.

– Det skal bli godt med en fridag nå, så håper jeg å komme tilbake for fullt på torsdagens langdistanse, utdyper Carl Waaler Kaas.

Mens Waaler Kaas var litt utladet, benyttet Anders Tiltnes anledningen til å nok en gang vise seg frem i et internasjonalt selskap.

En sterk 4. plass, bare 8 sekunder fra bronsen, ble Tiltnes sin signatur i dag.

Fullt like fremtredende var ikke de norske damene. I klassen som ble vunnet av latviske Aija Skrastina, løp Gøril Fristad inn til 24. plass.