IOF - Verdenscuplogo

IOF - Verdenscuplogo

Carl Waaler Kaas:
- Gueorgious nivå fullt mulig

I søndagens verdenscup ble Carl Waaler Kaas nummer 4, slått av vinneren Thierry Gueorgiou med så mye som i underkant av 8 minutter. Dette gapet mener bækkelagsløperen det skal være mulig å eliminere.
Carl Waaler Kaas. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Artikkel av Norges Orienteringsforbund

- Ikke et umenneskelig løp av Thierry
Carl smilte for fjerdeplass i går, men allerede i dag startet arbeidet mot et feilfritt løp under VM-lang neste år.

Carl Waaler Kaas (28) er verdensmester på mellomdistanse. Etter gårsdagens fjerdeplass, hvor han var drøyt syv minutter bak vinneren Thierry Gueorgiou, uttalte Oslo-gutten spontant at han var fornøyd med løpet.

I dag var det tid for ettertanke og restitusjon, i motsatt rekkefølge riktignok.

Formiddagen tilbrakte Carl på sykkelsetet, mens ettermiddagen ble benyttet til å se hvor han gjorde feil og la igjen tid under gårsdagens løp.

- Carl (Waaler Kaas) er en analytiker, med nesten akademisk tilnærming til idretten, sier Øystein Kristiansen, som er assistenttrener på landslaget forklarende.

- Jeg kjenner meg igjen i den beskrivelsen i forhold til treningsarbeid, og nå begynner det å bli litt på samme måte i forhold til o-teknikk, sier Carl selv.

Med intensiv kartlesing i gangfart fikk Carl ny lærdom i dag.

- Det er utrolig vanskelig å tegne kart i denne terrengtypen, erkjenner han, og utdyper:

- Selv i gangfart har jeg problemer med å få kart og terreng til å stemme. Det gjelder likevel å bruke rett type o-teknikk, så vil en gå rett i postene også her.

- Forenkling er stikkordet. Det handler om å gripe fatt i de tydelige detaljene, og orientere på dem.

Hvor mye tidstap hadde du i går? - Jeg har ikke analysert i forhold til tider. Men jeg føler ikke at Thierry Gueorgiou gjør et umenneskelig løp. Noen ganger tidligere har jeg hatt den følelsen, men nå føler jeg at det er fullt mulig å komme opp på det nivået.

Er målet ditt å vinne VM-lang neste år? - Målet er å gjøre et løp uten feil, svarer Carl politisk korrekt, før han underbygger:

- I går tapte jeg 5-6 minutter. Målet er å luke vekk det til VM neste år. Da sier det seg selv at det er en jobb å gjøre.

Den jobben har Carl allerede startet og skal en tro landslagets assistenttrener kan han komme i mål, som verdensmester, på langdistansen om et snaut år.

- For Carl er det ikke lang vei igjen til toppen på langdistanse, han er absolutt en av verdens beste også der. At det var Carl som vant mellomdistansen og Olav (Lundanes) langdistansen under VM i Trondheim kunne fort vært visa versa. Men gutta gjorde distansevalget tidlig i prosessen inn mot VM, og Olav (Lundanes) sa klart fra at han ville løpe langdistanse og stafett. Etter hvert landet Carl på mellomdistanse og stafett, forklarer Kristiansen, før han avslutter:

- Etter det jeg har sett fra Carl, med blant annet fjerdeplass fra EM-lang og fjerdeplass i går, er det ikke noe i veien for at han kan vinne langdistansen under VM neste år.

---

Norges Orienteringsforbund.
Bilde: Carl Waaler Kaas underveis mot VM-gull 2010.
Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler