VM langdistansen i Tsjekkia 2008. Fra venstre: Anders Nordberg (2), Daniel Hubmann (1) og Francois Gonon (3). Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

VM langdistansen i Tsjekkia 2008. Fra venstre: Anders Nordberg (2), Daniel Hubmann (1) og Francois Gonon (3). Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Anders Nordberg legger opp

Han stormet inn til en overraskende VM-bronse i svenske Västerås høsten 2004 - Siden har mannen med bein i nesa, egne meninger og 5 VM-medaljer tilhørt verdenstoppen. Nå er en nær 10 år lang epoke i ferd med å ebbe ut. - Jeg kan vel si at det ikke blir noen VM-satsing neste år, og akkurat nå har jeg et veldig avslappet forhold til egne ambisjoner som løper, forteller Anders Nordberg.



Anders Nordberg har sanket edelt metall i 5 VM.

Det startet i Sverige i 2004 og i Ukraina i 2007 ble det nytt edelt metall, det samme i 2008 i Tsjekkia og de fleste har VM i Trondheim i 2010 såpass friskt i minnet at seierspallen med Anders Nordberg på nest øverste trinn fortsatt er krystallklar på netthinnen.

I nevnt rekkefølge snakker vi om bronse på mellomdistansen, bronse på langdistansen, sølv på langdistansen og sølv på langdistansen.

I 2011 kom den 5. VM-medaljen i form av stafett-sølv i Frankrike.

VM-gullet mangler, men oppvisningene Anders Nordberg gjorde under Nordisk Mesterskap på Notodden tilbake i 2005 er noe av det sterkeste en mann har gjort i o-løypa. Der ble det GULL på mellomdistanse (med innlagt micr-o, eller var det makr-o det het..), GULL på langdistanse og GULL i stafetten.

Kongen av långa natten
- Det ser ut til at klubbene vinner 10Mila sesongen etter at jeg har byttet bort fra klubben, sa Anders Nordberg til OPN.no med et smil for noen år siden.

På høyt nivå i 10Mila har Anders løpt for Kristiansand OK, Bækkelagets SK, Halden SK og finske Vaajakosken Terä.

Selv om seieren i 10Mila har lurt seg unna Nordbergs hender, husker vi godt noe fenomenale oppvisninger på "långa natten" flere år på rad. Nordberg styrte monsteretappen helt som han ville, år etter år.

Kan dukke opp igjen
Alt har en slutt, og tidligere i høst har en løper som o-dronninga Simone Niggli meldt at hun legger opp. OPN.no våger derimot ikke å sette altfor mange kroner på at både Niggli og Nordberg har levert sine siste topprestasjoner.

Anders Nordberg selv har i øyeblikket også et åpent forhold til hva som kan skje fremover.

- Jeg vil nok ta treninga litt etter lyst, men jeg har heller ikke noe behov for å si at jeg legger opp. Jeg er glad i trening, og som trener i Nydalen vil jeg helt sikkert forbli i ok form. Og dersom jeg skulle havne litt lengre ned på resultatlistene så tror jeg at jeg vil trives med konkurranser uansett, skriver Anders Nordberg på sin nettside.

Pensjonerer både treningsdagboka og hjemmesiden
Det som uansett ser ut til å være helt sikkert er at Anders Nordberg har ført sin siste treningsdagbok;

- Denne uka blir også siste uka jeg fører treningsdagbok, og det er faktisk mer vemodig enn det meste annet. Papirtreningsbøkene har jeg hatt med over alt, og det er ikke få timer jeg har skrevet og summert i dem. Jeg er stolt og glad i treningsdagbøkene mine, men nå skal de få hvile, røper løperen som slet ut sine første o-sko i Skien Orienteringsklubb.

Les alle Anders Nordbergs egne ord i anledningen i saken "Min siste nyhet" hos AndersNordberg.com.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler