Nattcupseier til Hole og Solheim

I det nest siste løpet av Nattcup 08/09 i Bergen gikk Randi Hole, Bergens Turnforening, og IL Vareggs Lasse Solheim seirende ut av duellene. Hole har sikret seg en soleklar ledelse foran den avsluttende jaktstarten 11. mars, mens juniorløperen Solheim viser at han virkelig vil være med å kjempe med de beste i år. IL Gulars Rune Nygård er tilbake i o-løypa etter et års fravær - 3. plass i langløypa ble det i comebacket. Varegg tok seg av seirene i de resterende klassene med Gunhild Rogne Halland, Wenche Gjesdal, Njård Nordstrand og Jonas Gjesdal på topp i henholdsvis DB, DC, HB og HC. Omtale, bilde og resultater.

Stor suksess for Tour de Skridsk-O

- Tour de Skridsk-O ble en suksess. 80 løpere fra 6 til 70 år stilte til start, og det manglet ikke på innsatsvilje, forteller Lars Ole Klavestad. Onsdag arrangerte fredrikstadløperen det som har blitt markedsført som verdens første nattorienteringsløp på skøyter. - Det var enorm medieinteresse. Både NRK TV, flere radiokanaler og aviser hadde møtt opp for å få med seg happeningen, stråler Klavestad. Resultater og løypa + info. om mediadekning.

Rømmer fra snøen

Denne weekenden rømmer landslagets elitegruppe fra snø og kuldegrader til grønne og telefrie dager i Sandnes. OPN har alt om samlingen, inklusive bilder fra oppstartsøkta på Sandnes stadion torsdag ettermiddag.

En kveld for de tøffe

Onsdag kveld bød Bergenområdets Nattcup på temperatur rett over null, regn i luften, snø på bakken og tunge Askøymyrer. Dette gjorde kvelden til en kveld for de tøffe. Tøffest av alle var nok Per Olaf Tangen, som holdt ut nærmere 2 timer i de kalde myrene. Rune Nygaard vant langløypa på 34 minutter. Dames langløype ble igjen vunnet av Randi Hole. Linn Kristine Gjesdal og Helge Haugland var best i kortløypa. Omtale, bilder og kart.

O-kunst fra O-Ringen

Foruten levering av daglige o-nyheter var forrige uke satt av til rydding i OPNs billedarkiv. I den forbindelse lekte vi oss litt med noen bilder fra O-Ringen 2005. Da enkelte av bildene ble de reneste "kunstverk", og bilder ikke tidligere var lagt ut i bildegalleriet valgte vi å opprette et O-Ringen album. OPN-omtale fra O-Ringen hadde vi 26. juli 2005, om det skulle være av interesse i dag.

Verdenscupvinner blir trener

Som de fleste kanskje har fått med seg ble Petter Thoresen for en tid tilbake trener for Frankrike. Joakim - Jocke - Ingelsson, som toppet karrieren med totalseier i World Cup i 1992, er en annen gammel storhet som har blitt trener. I mars tiltrer Ingelsson som trener for de 24 elevene ved o-gymnaset i Sandviken.

Automatisk meldetjeneste med Telenorstøtte

I forbindelse med NM natt og junior-NM stafett i 2006 søkte NTNUI Telenorfondet om støtte til utvikling av en automatisk meldetjeneste basert på GPRS-teknologi.

Ikke før St. Hans

- Vi har ingenting imot orienteringsløperne. De utøver en sunn og bra idrett, men vi peker på at planene om å utgi nye o-kart ved Weensvangen, berører sårbare områder.

Ås-NLH over i historien

Ås-NLH Orientering har gått ut av tiden. I dette ligger ingen dramatikk, men noe så ufarlig som at Norges landbrukshøgskole (NLH) har skiftet navn til Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB). Som følge av skolens navneskifte har Ås-NLH denne uken valgt å skifte navn til Ås-UMB Orientering. Kretsen må godkjenne navneskiftet før det formelt trer i kraft.

205 poster - ny verdensrekord

Lørdag 4. februar ble det i Sveits satt ny verdensrekord i antall poster tatt i et o-løp. Rekorden ble satt av Fabian Hertner og lyder på 205 poster, to flere enn den gamle. Hertner brukte 2 t. 43 min. på den 27 km. lange løypa. Omtale hos Swiss Elite. Omtale og kart hos Simone Niggli. OPN-notis om den gamle rekorden fra USA.

Et sekund fra pallen

Bjørn Ekeberg fra Tyrving kom mandag på en sterk 4. plass, kun 1 sekund fra pallen, i det 2. løpet av Orienteering Today Catching Features World Series 2006. Fire løpere fra Norge var inne blant topp ti. Resultater. Alt om OT CF WS.

13-åringer i Hovedløpet

Hvert eneste år frarøver norsk orientering landets 13-åringer store og varige opplevelser, dette som følge av at de ekskluderes fra Hovedløpet og O-Landsleiren.

Veivalgene i satellittbilde

Søndag deltok Bård Smestad i Modums ski-o-løp ved Vikersund. Med GPS-sender på ryggen og litt arbeid i etterkant, har han festet sine veivalg til løpskartet og til et satellittbilde fra Google.

35 meter fra Bjørn Dæhlies luksushytte

Den fire dager lange samlingen for det svenske landslaget på Idre Fjäll ble avsluttet i dag. I følge rapporter har samlingen vært en fulltreffer, og det svenske laget skal være skikkelig på G.

Flashback til NM-Uka

Inntil i dag har det ikke vært bilder fra NM-uka i bildegalleriet. Det er nå nærmere 5 måneder siden de flotte septemberdagene på Konnerud, så hva er vel da mer naturlig enn å legge ut 20 bilder som viser smakebiter fra juniorenes langdistanse, seniorenes mellomdistanse og stafettene. Vær obs! på at det er skrevet en liten kommentar over bildene. Bilder.

VM på vei til Trondheim

Kun Frankrike og Norge hadde ved fristens utløp 31. januar søkt det internasjonale o-forbundet om å få arrangere VM i 2010 / 2011. Med to søkere og to år som skal dekkes bør mulighetene være rimelig store for et norsk VM. Om Norge får VM legges det til Trondheim. Nødvendige tiltak som terrengsperringer er allerede satt i verk.

Skulderen ut av ledd

Norges 1. etappe løper Eirik Watterdal fikk skulderen ut av ledd på dagens verdenscupstafett i skiorientering. Hardhausen Watterdal fant ingen grunn til å la seg stoppe av slike "bagateller", men Norge var med uhellet sjanseløse i tetstriden.

VM-gull til o-løpere

Søndag formiddag gikk o-løperne Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Ingunn Weltzien inn til stafett-gull under junior-VM i langrenn. Lagvenninner var Marit Liland Fredriksen og Marte Elden. Weltzien gikk 1. etappe, mens Bjerkreim Nilsen gikk siste, hun avgjorde til Norges fordel med 4 sekunder tilgode på Sverige.

Få lyspunkt

De norske prestasjonene stod ikke til terningkast seks, da skiorientererne lørdag gjennomførte sin andre sprint-konkurranse i Latvia. Eneste lyspunktet var Eivind Tonnas flotte 5. plass. Stine H. Kirkevik trøblet i dag, likeså hennes argeste konkurrenter i World Cup sammenlagt, hvilket betyr at det blir en nervepirrende WC-finale i Russland om snaue tre uker.

Kometen var raskest i bakkene

- Vår "junior" Martin Johansson var raskest opp bakkene til Idre Fjäll, forteller de svenske herrenes forbundskaptein Göran Andersson til OPN, etter at en av Idre-samlingens høydepunkter er gjennomført.

Plukket 50 nye poeng

Det ble nok en pallplass på Stine Hjermstad Kirkevik da verdenscupsirkuset i dag fortsatte med sprint. Kirkevik og finske Liisa Anttila delte andreplassen, 27 sekunder bak svenske Marie Lund. Heller ikke i dag ville det seg helt for de norske gutta, som måtte ta til takke med en 14. plass som beste resultat.

VM-sølv til Betty Ann Bjerkreim Nilsen

Betty Ann Bjerkreim Nilsen har i formiddag tatt sølv i junior-VM i langrenn, melder Langrenn.com. På 17. plass finner vi en annen landslagsløper i orientering, Ingunn Weltzien. Sveriges Charlotte Kalla vant. Dagens øvelse i Slovenia var "dobbel jaktstart", med 5 km. klassisk og 5 km. fristil. Arrangementets hjemmeside.

Ny pallplass til Hjermstad Kirkevik

Tidligere i dag innledet en mellomdistanse den andre runden av skiorienterernes World Cup. Stine Hjermstad Kirkeviks målsetting denne sesongen er å vinne World Cup totalt. Med tredjeplass fra Latvia i dag, og to seire fra Finland i midten av januar, har Asker-jenta fått en optimal start på veien mot målet.

Nummer 10 i VM

Ingunn Weltzien, som representerer Tyrving i o-løypa, har i dag blitt nummer 10 på 5 kilometer i junior-VM i langrenn. Weltzien var 55 sekunder bak vinneren Astrid Jacobsen. Mesterskapet går i Slovenia. Arrangementets hjemmeside.

Tøffere svensker

Haldens Emil Wingstedt og resten av det svenske landslaget innleder i kveld en weekend-samling på Idre Fjäll. Forbundskaptein Marita Skogum forteller at det skal gjennomføres en bakkekonkurranse med start nede i tettstedet Idre og mål på Idre Fjäll. Damene løper 5 kilometer og herrene 7, det er fellesstart og konstant stigning hele veien. - Dette er en måte å skape hardhet og tøffhet hos løperne, forteller Skogum.