Nattløper

Nattløper

- Refleksfritt er ingen god idé

- I gårsdagens 2. løp i Ås by Night & Fog Cup testet vi ut refleksfrie poster i langløypa. Foreløpig konklusjon er at dette ikke er noen god idé, slår Jo Inge Fjellstad fra arrangørklubben Ås UMB Orientering fast.


OPN.no har i høst hatt flere saker på dette med reflekser på postene i nattorientering, i etterkant av at nettstedet Orientering.is løftet frem i lyset at 10Mila vurderte å gjøre den klassiske "långa natten" enda mørkere, gjennom å gjøre etappen refleksfri.

- En erfaring jeg gjorde var at det var lettere å henge - de ekstra 5-10 sekundene de gode bruker på å lokalisere posten gjør at jeg greier å hente inn det jeg har tapt på dårligere løpskapasitet, forklarer Fjellstad.

- Jeg tror sjøl at refleksfrie poster kan gjøre fordelen av godlykter enda større, og det er enda mer å tjene for dårligere orientrere på å henge - samtidig som det altså blir enklere å henge, utdyper Jo Inge Fjellstad.

For øvrig ble tirsdagens utgave av Ås by Night & Fog Cup, vunnet av de samme som vant forrige løp i nattserien, nemlig Silje Uhlen Maruset fra arrangørklubben og Anders Tiltnes fra IL Tyrving.

Alt om Ås by Night & Fog Cup



Mulig relevante artikler