Norway Go Go Go

Norway Go Go Go

- Go Norway Go!

- Jeg er sikker på at det å løpe VM på hjemmebane vil utløse masse energi hos mine løpere og vår utfordring blir å bruke den positivt, poengterer landslagssjef Petter Thoresen, overfor OPN.no.


Selv tok Petter Thoresen VM-gull i Grimstad i -97 og i vinter var Thoresen ringside da Canada litt overraskende ble beste nasjon under vinter OL – begge deler på hjemmebane.

Med familien var Thoresen turist under Olympiske leker i Vancouver. Der fikk de med seg øvelser som alpint, langrenn og skiskyting.

- Det var inspirerende å se OL live. Spesielt skiskyting var interessant. I løpet av 1 ½ time var hele spenningen utløst, og underveis i løpet var utøverne innom stadion cirka hvert 5. minutt, forteller Thoresen.

- Arenautformingen i skiskyting var mye mer gjennomtenkt enn for langrenn, legger han raskt til.

Men det var ikke bare skiskytingen som imponerte Thoresen.

- Det virket nesten som det canadiske hjemmepublikummet var enda mer entusiastisk enn hva vi nordmenn var under Lillehammer-OL.

I tillegg var det spesielt én ting til Petter Thoresen bet seg merke i.

- Canada brukte slagordet Go Canada Go. Det resulterte i 26 medaljer, hvorav 14 gull, 7 sølv og 5 bronse. Nå på vei mot O-VM i Trondheim må vi passe på å nyte godt av den ”totaldriven” som publikum, presse, sponsorer og utøvere skaper rundt mesterskapet, og samtidig skrive om det canadiske slagordet til Go Norway Go!




Mulig relevante artikler