Heidi Østlid Bagstevold. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Heidi Østlid Bagstevold. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

- Den som bommer minst vinner



Favoritten Heidi Østlid Bagstevold er klar i talen;

- Det tekniske blir veldig viktig. Jeg tror den som bommer minst vinner.

Jenta fra Bækkelagets Sportsklub er blant de desidert største favorittene når Larvik OK og Sandefjord OK inviterer til årets første norgescup natt til lørdag.

Det som skulle vært natt-NM med fellesstart er grunnet utfordringer rundt snøsituasjonen i Vestfold gjort om til nattløp uten mesterskapstatus og med individuell start.

Det siste gjør Heidi glad;

- Jeg får mer ro på orienteringen i nattløp med individuell start. De beste løpene gjør jeg når jeg får løpe helt alene.

- Det blir mer stress og bomming i fellesstarter, forklarer studenten ved UMB-skolen på Ås til OPN.no.

Disket fra god plassering
De siste årene har det vært akkurat det under NM i nattorientering, fellesstarter altså. I fjor endte det med at Heidi Østlid Bagstevold glemte å stemple på en post hvor det også var kartbytte. Dette kostet henne en plassering tett innpå seierspallen.

Om Heidi i år holder orden på kontorarbeidet er det ventet at hun bestiger seierspallen med god margin. Dette selv om 87-modellen i sin o-karriere bare har vært på pallen under et nattmesterskap tidligere. Det var da hun som junior sikret seg bronsen i Trondheim for noen år siden.

- Hva er ditt hemmelige triks for å lykkes natt til lørdag?

- Det gjelder å bruke kompasset mye. Kompassløping er egentlig en av mine svake sider, men i forbindelse med en nattøkt på Torsnes ved Fredrikstad sist mandag fikk jeg kompasset til å stemme veldig bra, forsikrer hun, samtidig som hun også forteller at all snøen har gjort at det ikke har blitt så mye nattorientering på henne i vinter som håpet.

Sykdom kan bli fordel
Etter sommerferien skal Heidi, som opprinnelig kommer fra Kongsberg, i gang med sin masteroppgave ved Borregaard i Sarpsborg. Det passer bra siden hun nå har satt bo i nabobyen Fredrikstad.

Men før vi kommer til høstens papirarbeid skal mange store begivenheter i o-løypa gjennomføres. Og aller først er det norgescupløpet i morgen kveld.

- Det virker som du er godt forberedt og klar for å bære favorittstempelet?

- Ja, jeg anser meg vel for å være en av favorittene. Men det er faktisk et lite usikkerhetsmoment. Jeg har vært forkjølet den siste tiden. Det ser ut til at jeg heldigvis har vært over toppen, og jeg planlegger å ta meg en liten løpetur i morgen formiddag. Jeg kommer nok til å starte, selv om det akkurat nå altså er litt usikkert.

Og det trenger på ingen måte å være noen ulempe med noen tilbakelagte dager med litt forkjølelse. Kanskje det er akkurat det som gjør at Heidi Østlid Bagstevolds fart bremses det lille hakket som gjør at postene sitter som hånd i hanske i stupmørke vestfoldskoger natt til lørdag.

Se også
- Straffes hardere om natta (intervju med Anders Nordberg)
Norgescup Larvik og Sandefjord

Heidi Østlid Bagstevolds hjemmeside




Mulig relevante artikler