by

Wingstedt på Bergen Sprint Camp

I helgen har det vært Bergen Sprint Camp med innlagt nattgateløp fredag kveld, sløyfe-sprint lørdag og jaktstart søndag. I tilleg var Emil Wingstedt der for å utfordre bergenserne, samt holde foredrag om sprint-teknikk.


Fredags kveld var det natt-sprint fra Handelshøyskolen. Her var det en 3,6 km lang løype med 2 tøffe stigninger. Her vant Anders Daltveit, Fana IL, herreklassen. Mens Linn Kristine Gjesdal, Varegg, tok første stikk i dameklassen.

Som arrangøren selv påpeker er det ikke ofte det løper verdensmestere i smugene rundt Christi Krybbe skole, men på lørdagens sløyfe-sprint var det altså det. Området rundt Christi Krybbe har rykte for å være et av de mest krevende sprintkartene i Bergen. Noe selv verdensmester Emil Wingsted fikk kjenne. Han måtte nemlig se seg slått av Sindre Deisz, som var raskest av alle og kunne notere seg en seier i Bergen Sprint Camp 2011. På andreplass fulgte Emil Wingstedt, mens Magnus Rogne Halland ble nummer tre.

I dameklassen tok Linn Kristine Gjesdal seier nummer to for helgen. Med det har hun vunnet alle løp i Bergen Sprint Camp noen sinne (2010 og 2011).

Start dame finale Bergen Sprint Camp
Klart for finale i dameklassen - Foto: sprint-camp.blogspot.com

Det ble også delt ut bonussekunder til de tre beste på tre utvalgte strekk. Det var et motbakkestrekk, et utforbakkestrekk og et flattstrekk. Det ble delt ut henholdsvis 15-10-5 bonuspoeng i hver klasse, herre og dame. Bonuspoengene ga et spennende utgangspunt for søndagens jaktstart.

Etter løpet holdt Emil Wingstedt foredrag om sprint i Vareggs klubbhus, Badstuen. Wingstedt fortalte om egenskaper som kreves av en god sprinter, han fortalte om hvordan han hadde trent, han viste konsentrasjonsøvelser og han viste kartklipp fra noen av de store mesterskapene han har deltatt i. Det ble noen lærerike og engasjernde timer i Badstuen.

Søndagens jaktstart foregikk i heat hvor man startet fem og fem ut i fra hvor mange poeng man hadde i sammendraget. Foredragsholder Emil Wingstedt hadde kommet seg med i det første heatet hvor han skulle møte motstand fra fire raske bergensere.

Topp 3 herre sammenlagt Bergen Sprint Camp
Topp 3 i herreklassen - Foto:  sprint-camp.blogspot.com

Selv om løypa var gaflet og meget vanskelig viste Wingstedt ingen svakheter og vant tilslutt foran Magne Knudsen fra Gneist og fredagsvinneren Anders Daltveit fra Fana IL.

I dameklassen ble det også utkjempet tette dueller om seieren sammenlagt. Linn Kristine Gjesdal som vant i 2010 måtte se seg slått av fjorårstoeren Johanne Rakner. Sistnevnte viste styrke i gafflingen på slutten og kunne endelig ta steget helt opp i Bergens Sprint Camp. På tredje plass kom Kristine Fjellanger som lenge ledet løpet. Men som etter noen feil på slutten måtte ta til takke med tredjeplassen.

Mer om Bergen Sprint Camp på arrangementets blogg.
Kart og resultater fra Bergens Sprint Camp.

 




Mulig relevante artikler