Illustrasjonsbilde som viser mulig design. Foto: Trimtex.

Illustrasjonsbilde som viser mulig design. Foto: Trimtex.

Trimtex inngår millionavtale

Et betydelig antall klubber og bedrifter har satset på team-bekledning fra Trimtex. Nå gjør forsvaret det samme og inngår storkontrakt til 40 millioner kroner med den norske leverandøren.


Trimtex inngår avtale med Forsvaret om leveranse av idrettsbekledning til en verdi av 40 millioner kroner. Avtalen har en varighet på tre år med mulighet for opsjon ytterligere ett år.

Trimtex har tidligere supplert idrettsbekledning til Forsvarets offiserer.

Den nye avtalen innebærer også soldater i førstegangstjeneste, noe som vil sørge for en økonomisk tidobling av samarbeidet mellom sørlandsbaserte Trimtex og det norske Forsvaret.

- Vi er stolt og glad for ytterligere å øke samarbeidet med Forsvaret. Vi har hatt god dialog med dem i flere år, og ser frem til å levere spesialdesignet treningsklær som kan være med å høyne både prestasjoner og teamfølelse, sier salgssjef i Trimtex Geir Magnus Ringøen.

Trimtex er leverandør av teknisk teambekledning til kondisjonsidretter i idrettsklubber og bedrifter over hele verden. Omsetningen i fjor var på 64 millioner, en økning på 16 millioner fra året før.

Internasjonal konkurranse
I anbudet konkurrerte Trimtex med flere nasjonale og internasjonale aktører.

Etter at forsvarets avdeling ved idrettshøyskolen i Oslo hadde gjennomført over 2.200 brukertester var det Trimtex som kom best ut på kvalitet, noe som var et viktig kriterium for oppdragsgiver.

- Det var fokus på bruksegenskaper og komfort i dette anbudet. Det er viktig at bekledningen fungerer optimalt i den type idrett Forsvaret bedriver mest, som for eksempel ski og løping og ellers annen aktivitet som foregår mest utendørs. Derfor ble de forskjellige tilbudene testet av våre brukere ved Norges Idrettshøyskole/Forsvarets institutt, sier overingeniør Thrude J Leirvik ved Forsvarets Logistikkorganisasjon/Felleskapasiteter.

Som del av avtalen med Forsvaret kan Trimtex produsere 100.000 plagg i året fordelt på tøy til mange idrettsgrener. Alt produseres i unikt design med flere produksjoner til Forsvaret.

Øke bemanningen
Produksjonen vil i første omgang skje ved Trimtex Baltic, bedriftens egen produksjonsenhet i Pärnu i Estland. For å møte behovet vil bemanningen øke med 15 årsverk, og underleverandører må øke søm kapasiteten med 25 prosent.

- Vi er glad for å kunne bidra til økt sysselsetting ved vårt selskap i Estland. At også underleverandører kan øke bemanningen er hyggelig, sier administrerende direktør i Trimtex, Tor Eivind Augland.

I Norge vil salgsapparatet utvides for å opprettholde den gode kommunikasjonen med Forsvaret.

- Forsvaret vil sette våre produkter på store prøver, og vi er glad for at en slik aktør kan gi oss verdifulle tilbakemeldinger på produktutvikling og kvalitet, sier Augland.

Den første hovedleveransen fra Trimtex til Forsvaret ventes i oktober 2012.

Trimtex hjemmeside

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler