Trenerforeningen tar sats - nytt styre

Trenerforeningen i norsk orientering avholdt ekstraordinært årsmøte i forrige uke. Etter at foreningen har ligget nede en tid, er det nå valgt nytt styre. Et styre hvor vi finner mange velkjente navn. Det er også staket ut en kurs hvor stikkordene er Internett, seminarer og faglig påfyll, samt utdanning.



Pressemelding fra Trenerforeningen

Trenerforeningen er oppe og går igjen Trenerforeningen i norsk orientering avholdt ekstraordinært årsmøte på Norges Idrettshøgskole 4. mars 2009.

Etter at foreningen har ligget nede en tid, er det nå valgt nytt styre som er som følger:

Leder
Hans L. Werp

Styremedlemmer
Bjørnar Bjørke Olsen
Tommy Gullord
Kenneth Buch
Egil Johansen
Frode Balchen
Kari Christiansen

Revisor
Bjørn Baklid

Valgkomité
Isa Heggedal
Tore Sagvolden

Kasserer
Egil Johansen

---

Arbeidet er i første omgang delt opp på tre fagområder:

Utarbeiding av web-side og synliggjøring
Bjørnar Bjørke Olsen og Tommy Gullord

Trenerseminar og faglig påfyll
Kenneth Buch og Egil Johansen

Utdanning
Frode Balchen og Kari Christiansen

---

Styret har som mål å få foreningen i god drift i løpet av 2009. Derfor har vi valgt å konsentrere oss om de tre feltene som er nevnt. Det er enighet i styret om viktigheten av å styrke arbeidet med å utdanne og gjøre det interessant og attraktivt å virke som trener.

Behovet er helt åpenbart: Det annonseres stadig etter trenere og det er tydelig at klubbene også er villig til å bruke en del penger på dette.

Lovene for foreningen ble oppdatert og revidert. Tidligere var landslagssjef og landslagstrenere styremedlemmer. Dette ble fjernet fra lovene, både fordi muligheten ikke har vært brukt og fordi det er mest hensiktsmessig at foreningen er uavhengig av forbundet.

Medlemsbladet O-treneren ble vedtatt nedlagt og det er startet forhandlinger med nettstedet OPN.no om et samarbeid som begge parter kan trekke nytte av. OPN.no vil bli tilbudt en kompensasjon for dette per år, men størrelsen på beløpet er ikke bestemt. Dermed håper vi at OPN.no kan bli en enda viktigere orienteringsportal enn hva den er nå.

Foreningen vil også knytte til seg distriktskontakter og forsøke å komme ut til distriktene for å gi impulser til de som ennå ikke har startet opp som trenere, men kan ha lyst til det.

Tanken er å bruke noen av NM-arrangementene til trenertreff, i tillegg til O-gallaen og den tradisjonelle trenerkonferansen som er kjent fra tidligere.

Styret består av en blanding av rutinert og yngre mannskap og samtlige er opptatt av å gjøre en innsats for norsk orientering og i et konstruktivt samarbeid med NOF og TIK (red. anm. toppidrettskomiteen).

Hans L. Werp
leder



Mulig relevante artikler