Trenerforeningen og OPN knytter bånd

Felles nettside for felles mål

Trenerforeningen og OPN.no har felles mål om å bidra til løft av norsk orientering. Førstnevnte gjennom spredning av viktig kunnskap om nettopp trening, sistnevnte gjennom synliggjøring på nett. – Vi kunne hatt vår egen nettside, men vi ønsker at orienteringsidretten skal være samlet på ett sted, kunngjør nyvalgt TNO-leder, Hans L. Werp.


Trenerforeningen i norsk orientering, TNO, har hatt noen års pause. Men som OPN.no formidlet i vinter blåses det i disse dager igjen liv i organisasjonen.

Viktig kunnskapsformidler
Satsningsområder for ”nye” TNO er synliggjøring via web, trenerseminarer og faglig påfyll, samt utdanning.

Et kompetent styre er valgt for å ivareta formålene:
Hans L. Werp (leder)
Bjørnar Bjørke Olsen
Frode Balchen
Egil Johansen
Kari Christiansen
Kenneth Buch
Tommy Gullord

- Samarbeidet med OPN.no er ment å erstatte både vårt medlemsblad og vår tidligere nettside, O-treneren, opplyser Hans L. Werp.

- For OPN.no er samarbeidet med TNO viktig og helt i nettstedets filosofi om at O-idretten må ha et bevisst formål til Internett som profileringskanal og at vi O-løpere må samarbeide om synliggjøring på nett fremfor å bruke begrensede ressurser på å konkurrere mot hverandre, forteller OPN.no’s redaktør, Geir Nilsen.

- Samarbeidet med TNO tilfører OPN.no nyttige økonomiske ressurser og ikke minst et utvidet innhold på sidene. OPN’s bidrag tilbake er å gi TNO tilgang til tusenvis av lesere – en opplagt vinn-vinn situasjon for begge parter, legger redaktøren til.

Også Werp har tro på modellen om å samle ulik orienteringsinformasjon under samme nett-paraply.

- OPN.no er viktig for norsk orientering, og det er viktig at vi drar i samme retning, understreker Hans L. Werp.

Eget menyvalg for TNO
I menyen øverst på siden er det nå lagt inn en egen fane som heter Trenerforeningen - TNO. Under der er det lagt inn en rekke valg til ulike undersider.

TNO vil også legge ut egne nyheter. Disse blir fortløpende løftet frem i OPN's hovednyhetsfelt. Det gjøres oppmerksom på at innholdet på TNO's sider for tiden er under oppbygging og at enkelte ting derfor kortvarig kan være litt i uorden.

Seminar fredag 22. mai
Allerede førstkommende fredag arrangerer Trenerforeningen seminar på Idrettshøgskolen i Oslo. Seminaret er i samarbeid med Norges Orienteringsforbund og inneholder en rekke godbiter.

Blant annet får tilhørerne lytte til landslagssjef Petter Thoresen som sammen med landslagstrener Jørgen Rostrup skal snakke om utviklingsfilosofi mot VM 2010 og utvikling av basisferdigheter i O-teknikk.

Alt om trenerseminaret 22. mai 2009



Mulig relevante artikler