Guro Flatekval. Foto: Hans L. Werp

Suksess for "best uten kart" i Furumomila

Orienteringsløperne vant det meste...

O-løperne sørget for totalseire i årets Furumomil på Modum lørdag. Guro Flatekval, Oppsal IF / NTNUI totalvant for kvinner og Andreas Høye, Slevik IL / Kristiansand OK var først i mål i herreklassen. Samtidig ble de begge Norges raskeste O-løpere i TNO og OPN.no's løpetest "best uten kart".

- Et flott inititiav, norske O-løpere har godt av å delta i slike løp, var omkvedet og responsen til TNO (trenerforeningen i norsk orientering) under Furumomila.

Dermed vil opplegget ganske sikkert gjentas neste år. Det var skaffet til veie et hyggelig premiebord til de som var "beste O-løpere", det vil si de som hadde deltagelse fra NM/HL i år.

- Jeg rykket etter 7.5 km og der fikk jeg den nødvendige luka, kunne en fornøyd totalvinner Andreas Høye fortelle. Høye er en sterk løper både med kart og uten. Det har han vist i år.

Guro Flatkval fra Oppsal har tatt godt for seg av seire i såvel motbakkeløp som gateløp i år.

- Akkurat nå er jeg kanskje mest løper, sa den blide Oppsal-jenta. At hun kan løpe er det ingen tvil om. Orientere kan hun også, det vet vi fra før.

Vetle Christiansen fra Raumar vant 5 km for H-16 etter et sterkt løp på 17.28.

I den tilsvarende jenteklassen var Heidi Mårtensson, Modum best, med 20.04. Har hadde imidlertid Ingvild Breistein Svarstad fra Nydalen noen sekunder bedre tid, men der opplyser TNO at det var et skille i alderklasser som de ikke var klar over. Deltok Ingvild i årets Hovedløp, skal hun få ettersendt premiene!! Saken sjekkes opp.

I H-20 var Eirik Jelstad fra Modum best av de som hadde deltatt i årets NM med 37.40. Her hadde riktig nok Eikers Haakon Gedde Dahl 35.27, men han deltok ikke i NM i år.

Kongsberg fikk to seire ved Ingjerd Myhre, 5-dobbelt norsk juniormester i år, 40.40 brukte Ingjerd. Klubbkamerat Tommy Luchsinger, HL-vinner i H 16 i år, var best av gutta i H-16 som løp 10 km, han brukte 35.58.

Anna Mårtensson, Modum var raskest av jentene i D-16 som løp 10 km, 14-åringen løp på imponerende 44.31.

Den gode sveitseren Baptiste Rollier (Kristiansand OK) løp på 33.18 og Lillomarkas nordiske juniormester, Britt Ingunn Nydal, på 37.05.

Esso, Euronics Vikersund, TNO, Trimtex og OPN.no støttet "best uten kart" med flotte premier.

Totalt var det drøyt 800 løpere som deltok i de ulike konkurranseklassene i Furumomila.

Link til resultater nedenfor bildene
Andreas Høye og Håvard Lucasen. Foto: Hans L. Werp Andreas Høye, Slevik IL / Kristiansand OK, totalvinner i løpet, her sammen med Håvard Lucasen, Ås-UMB.

Ingjerd Myhre og Tommy Luchsinger. Foto: Hans L. Werp Ingjerd Myhre, D-20 og Tommy Luchsinger, H-16 (10 km), begge Kongsberg OL.

Anna Mårtensson. Foto: Hans L. Werp Anna Mårtensson, Modum, D-16, 10 km.

Vetle Christiansen. Foto: Hans L. Werp Vetle Christiansen, Raumar OL, vinner H-16, 5 km. Eirik Jelstad. Foto: Hans L. Werp Eirik Jelstad, Modum OL, H-20.

Yngvar Christiansen og Simen Smestad. Foto: Hans L. Werp Yngvar Christiansen, Bækkelaget, gammel storløper som har løpt mila på 28.45, nå løp han på 36.11, og det er ikke dårlig av en mann på 48 år. Simen Smestad, Ås-UMB løp nå sin første mil på 35.23.

Heidi Mårtensson. Foto: Hans L. Werp Heidi Mårtensson, Modum, vinner D-16, 5 km. .

---

Alt om Furumomila 2009

---

Forsidebilde: Guro Flatekval, Oppsal, vinner av D21, samt også løpets vinner. Fotograf alle bilder: Hans L. Werp.