Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka (til høyre), vant Craft cupløpet på Løten foran Håvard Lucasen, Ås-UMB. Foto: Vidar Benjaminsen

Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka (til høyre), vant Craft cupløpet på Løten foran Håvard Lucasen, Ås-UMB. Foto: Vidar Benjaminsen

Steiwer imponerte i Løvsprinten

Fjorårets doble juniorverdensmester i orientering, Gaute Hallan Steiwer (21), tok lørdag sin første norgescupseier som senior under Løvsprinten.


I et lettløpt hedmarksterreng slo han blant andre regjerende verdensmester på mellomdistansen. Gullvinner Carl Waaler Kaas fra VM i Trondheim i fjor er riktig nok på vei tilbake etter skade, men 21-åringen fra Oslo imponerte stort lørdag.

- Jeg er egentlig ikke så overrasket over dette, men det er selvfølgelig veldig moro å ta den første store seieren i seniorklassen. I august er målet å løpe senior-VM i Frankrike. Dette mener jeg er realistisk. Jeg må gå for dette nå som jeg har hevet meg såpass i årets sesong, sa Steiwer etter løpet.

- En fremtidsløper
- Jeg liker ambisjonene hans. Gaute er en fremtidsløper. Er han så frekk som en guttevalp på den alderen der, så kan det absolutt gå hjem. Han er en av flere kandidater til VM-laget, og det er spesielt på sprint han har mulighetene til å kvalifisere seg inn på laget, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Steiwer bekrefter også at han går for sprint i VM, men sier at en VM-plass uansett er en bonus. Den lovende orienteringsløperen fra Lillomarka var 26 sekunder foran VM-aktuelle Håvard Lucasen fra ÅS-UMB på 2.-plass.

- Det var et veldig bra løp, men jeg hadde noe «smårusk» mellom postene i skogen, sa Lucasen. Kristiansands Isak Bergman tok tredjeplassen. Landslagets Audun Weltzien var 1.04 minutter bak Steiwer på fjerdeplass, mens Carl Waaler Kaas ble nummer ni.

Flere av Norges beste kort sto over norgescupløpet for å forberede seg inn mot neste ukes Nordic Tour.

---

Resultater Løvsprinten
Løten, Hedmark - 11. juni 2011

Menn senior, 5820 meter
1) Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka 31.56
2) Håvard Lucasen, Ås-UMB 32.22
3) Isak Bergman, Kristiansand 32.28
4) Audun Weltzien, Tyrving 33.00
5) Erik Axelsson, Halden 33.01
6) Bjørn Ekeberg, Tyrving 33.10
7) Vetle Ruud Bråten, Raumar 33.11
8) Audun Bjerkreim Nilsen, Kristiansand 33.13
9) Carl Waaler Kaas, Bækkelaget 33.16,
10) Marius Bjugan, Halden 33.19

Junior, 4 610 meter
1) Eskil Kinneberg, Raumar 24.59
2) Borger Melsom, Fossum 25.30
3) Mathias Stensland Lillevold, Ås-UMB 25.53
4) Petter Næss Bjørgul, Halden 27.31
5) Ivar Lundanes, Frol 27.57

Komplette resultater




Mulig relevante artikler