jule-marsipan

jule-marsipan

Juleorientering over hele Norge

Mulighetene for å løpe orientering i romjula er gode. Over hele Norge arrangeres det treningsløp og terminfestede o-løp.
isal-bergset-hilser-julenissen-forde-2009



Isak Bergset, IL Veten, fikk hilse på Julenissen da han vant fjorårets Romjulsløp i Førde. Foto: Førde IL.

OPN.no har tatt et dykk rundt på o-hjemmesider og snappet opp muligheter som byr seg til å bli kvitt litt av ribbefettet.

Oversikten er nok ikke komplett, og dersom du har informasjon om andre løp eller åpne treninger i romjulen så legg gjerne inn en kommentar og del med andre.

Julaften 24. des:
På selveste julaftens morgen arrangerer Vang OL sin årlige trappeintervall i Lierberget. Men her må du tidlig opp, for økta starter kl. 9.00. Dette er en trening for Vang, men du får sikkert være med hvis du møter opp.
Kanskje litt på siden i forhold til o-teknisk utbytte, men vi tar den med da dette er en årlig tradisjon i Vang.
Sjekk www.vangol.no/
 
2. juledag 26. des:
Andre juledag byr på hele tre muligheter for å løpe o-løp.
 
Larvik OK arrangerer Tøffen. På klubbens hjemmeside står det at løpet i år er lagt om til en langsprint inne i Larvik. Årsaken er at Larvik nå kanskje er det stedet med mest snø i hele landet.
Sjekk Larviks løp Tøffen
 
Stord IL arrangerer Romjulsløpet. Dette løpet er tradisjonelt og spesielt. Det er tre løypelengder og løypene starter når lederen på den lengste løypa passerer samlingsplass. Så her er det bare å henge seg på.
www.stordil.no/orientering/
 
Førde IL i Sogn og Fjordane arrangerer også sitt Romjulsløp andre juledag. Fra løpsleder og løypelegger Helge Schei får OPN.no opplyst at løpet i år blir i et nesten jomfruelig og spennende og variert o-terreng ved Sunnfjord Folkemuseum (Movika) i Førde. Starten går kl. 12.00 og det er tre korte løyper å velge i.
Mer info hos Førde IL
 
Tirsdag 28. des:
I Bodø arrangeres Romjulsgate-o. Løpet starter kl.18.00 fra Bodin videregående skole. Arrangøren frister med tradisjonelt løypetilbud.
Mer om løpet hos Bodø &OI Orientering
 
Onsdag 29. des:
Marsipanløpet på Toten er en tradisjon som mange vil ha med seg. Ola Brox arrangerer løpet fra Skreia Ungdomsskole med start kl.12.00
Alt om Marsipanløpet
 
Fredag 31. des:
Flosta IL arrangerer det eneste terminfestede o-løpet i romjula - nemlig Knoppetangløpet. Men også i Agder er det en snørik vinter, og på arrangørens hjemmeside råder det en viss usikkerhet. Innbydelse til løpet ligger dog ute, så alt ser ut til å være i rute.
Sjekk Flosta ILs hjemmeside
 
Nyttårsløpet i Moss er et tradisjonelt løp for mange o-løpere rundt Oslofjorden. Løpet går i år på Jeløya, og alt er klart for påmelding til årets siste o-løp.
Egen side for Nyttårsløpet i Moss
 
Søndag 2. januar
Til slutt tar vi med skiorienterings-muligheten i juleferien. Lygnaløpet arrangeres av Hadeland OL søndag 2. januar. Løpet er lagt opp med mulighet for to starter. Først er det en mellomdistanse, deretter blir det en to-manns stafett for de som ønsker en ekstra utfordring. OPN.no minner om at løpet også er testløp til EM, junior-VM og ungdoms-EM.
Link til Hadeland O-lag og Lygnaløpet
 
Som nevnt  er nok ikke oversikten komplett, og dersom du har informasjon om andre løp eller åpne treninger i romjulen så legg gjerne inn en kommentar og del med andre.
 
Vi ber også aktuelle deltakere om selv å følge med for eventuelle avlysninger på grunn av snø eller kulde.
 



Mulig relevante artikler