hakon-westergard-nm-spring-2010-foto-erik-borg

Håkon Westergard vant NM sprint i 2010. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Sprintcupene starter over hele landet



Denne uken starter sprintcupene over hele landet. Blant byene som har start denne og neste uke er Bergen, Drammen, Trondheim, Skien og Hamar.

Selv om det stort sett har vært mulig å praktisere orientering i bergensområdet i hele vinter er det nå endelig klart for sesongåpning. I dag, 5. april, er det duket for Sprintcup fra Haukeland skole. Kartet som benytes er Fløen i målestokk 1:4000 med ekvidistanse 5 m.

Onsdag 6. april smeller også Hamar OK i gang o-sesongen i Hedemark. Hamar arrangerer en "dobbel" som starter med sprint løp kl. 18.00 og avsluttes med nattløp kl. 21.15.

Snøforholdene meldes å ikke være altfor ille med 0-10 cm snø på veiene og litt snøpulsing inn og ut av postene. Disse løpene er også første del av Hedemark Sprint Cup 2011.

Cupen fortsetter 11. april med Vang O-lag som arrangør, 8. mai står Valset/Stange for moroa, og det hele avsluttes av Løten O-lag 18. mai.

I Trondheim drar tradisjonsrike Trondheim Sprintcup 2011 i gang torsdag 7. april. Cupen består av fem løp og det meldes om fine barmarksforhold på cupens hjemmeside.

Også OK Skeidi starter GK sprintcup torsdag 7. april. Dette er en del av Grenlandskarusellen som åpner med fire sprintløp.

Aust-Agder satser også på oppstart av sin sprintcup i neste uke. Onsdag 13. april er NM-arrangør IK Grane vertskap for det første sprintløpet i kretsen.

I neste uke er det Drammen City Cup som drar i gang o-sesongen i Buskerud. Første løp i cupen er torsdag 14. april. Her er det Røyken O-lag som arrangerer og samlingsplass er på Nærsnes skole.

Det tilbys tre forskjellig løyper og nybegynnerløypa går i bebyggelsen. Joggesko er anbefalt fottøy. De andre løypene går litt over halvparten i terreng, til dels en krevende, fin skråli, så o-sko anbefales. Arrangøren kan ikke garantere helt snøfritt terreng, men det er såpass bart at det ikke er fare for noen avlysning.

I Nord-Trøndelag er det Verdal OK som innleder TA-sprintcup samme dagen.

Til slutt kan OPN.no informere om at Vestfold Vårcup har avlyst også sitt andre løp for sesongen. Løpet skulle vært arrangert 5. april med Sandefjord som arrangør.

Se også OPN.no's egne forhåndsomtale av Oslo City Cup.

Bergen Sprintcup
Hedemark Sprint Cup
Drammen City Cup
Vestfold Vårcup
Trondheim Sprintcup
GK Sprintcup i Grenland
TA-sprintcup i Nord-Trøndelag




Mulig relevante artikler