Øystein Kvaal Østerbø på Smaaleneneløpet i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

SM-GULL til Øystein Kvaal Østerbø

Øystein Kvaal Østerbø vant ultralang-distansen under det svenske mesterskapet i orientering søndag.

Den norske sprintspesialisten, som løper for svenske Lidingö, var med i fronten av feltet gjennom hele søndagens konkurranse.

Etter nærmere to og en halv time med orientering var Østerbø sterkest av samtlige i spurten. I mål skilte det fire sekunder ned til andremann Martin Regborn.

Karl Walheim, som ble svensk mester i nattorientering tidligere i år, ble henvist til tredjeplassen. Han hadde ytterligere tre sekunder opp til den norske vinneren.

Østerbø innledet det svenske mesterskapet med en meget god stafettetappe for Lidingö sist helg. Til slutt ble det sølv for nordmannen og lagkameratene.

* Omtale og resultater hos Orientering.se.
* For andre resultater - Se den nye portalen Resultater.org/orientering.