gullmedalje

Ski-o-vinnere kåret i Hovedløpet

Fossum IF flyttet hele arrangørstaben til Skoppum ved Horten og fikk gode forhold for rekordmange deltakere. Medaljevinnerne i hovedløpsklassene kom fra hele 13 ulike klubber.bjornar-kvale-vinner-h16-foto-vidar-benjaminsen



Bjørnar Kvåle fra Hadeland starter spurten mot mål på Hovedløpet.

I H16-klassen ble det et spennende oppgjør mellom Bjørnar Kvåle, Hadeland, og Jonas Madslien Bakken, Nydalen, som har vunnet de to tidligere hovedløpene i ski-o.

Kvåle avgjorde kampen med 13 sekunder i sin fordel, og kunne fortelle om et nesten prikkfritt løp. Andreas Sølvberg, Leik, tok tredjeplassen.jonas-madslien-bakken-solv-h16-foto-vidar-benjaminsenJonas Madslien Bakken stempler på siste posten på vei mot sølvmedalje i H16.

- Nå blir det forhåpentligvis plass på laget til ungdoms-EM på meg, forteller Kvåle til OPN.no. Jeg satser helhjertet på EYOC på Sjusjøen og ønsker å gjøre det bra der.

Bjørnar Kvåle har mye å slekte på i familien, med en eldre bror og en søster som kjemper helt i verdenstoppen i ski-o. Det blir spennende å følge med på begge disse to gutta fra H16-klassen, som sannsynligvis er inne på ungdomslaget (16- og 17-åringer).

I D16 vant Andrine Benjaminsen, Lillomarka, med dagens største seiersmargin. Hun var over fire minutter foran Sigrid Ottestad Hansen fra Gimle. Synnøve Bråten, Vegårshei, ble nummer tre i klassen. Seieren var Andrines tredje hovedløpsseier av tre mulige i ski-o.d16-tre-beste-hl-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenGlade D16-jenter. Fra venstre: Sigrid Ottestad Hansen, Andrine Benjaminsen og Synnøve Bråten.

I denne klassen ble det en lei disk på Eldbjørg Narum fra Vallset/Stange på siste post. Narum hadde dagens nest beste tid, men var for kjapp på posten (se bilde). 
eldbjorg-narum-disk-d16-foto-vidar-benjaminsenEldbjørg Narum ble disket på løpets siste post da denne stemplingen "ikke tok". Det nye EMIT touch-free systemet er basert på at løperen selv må sjekke stempelet i brikka.

Det nye berøringsfrie stempligssystemet fra Emit krever at løperen selv sjekker at "stempelet sitter" via det blinkende røde lyset i brikken på armen.

- Jeg var tett innpå posten, men var nok for opptatt av å starte spurten og sjekket ikke brikken godt nok, sier hun til OPN.no. Det var en dyrkjøpt lærepenge for jenta som tok sølv på sommerens Hovedløp i langdistanse på Jervskogen.

EMITs nye touch-free system ser forøvrig ut til å fungere meget godt. Men med nye rutiner for løperne så er det fortsatt noen "unødvendige" diskvalifikasjoner. Systemet skal etter planen benyttes på vinterens EM og VM dersom det blir endelig godkjent av IOFs styre den kommende uken.

I klasse D15 vant favoritten Anine Ahlsand fra Nydalen foran Natalie Blomseth, Lillomarka, og Ragnhild Hjermstad, Fossum.d15-tre-beste-hl-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenD15-jentene på pallen Natalie Blomseth (til venstre), Anine Ahlsand og Ragnhild Hjermstad.

- Jeg prioriterer ski-o når det er mesterskap og store løp, men satser nok aller mest på langrenn, sier Anine som også vant fjorårets Hovedløp.

Gledelig nok ble det seier til arrangørklubbens eget talent Elias Mølnvik i klasse H15. Han vant foran den lille overraskelsen Øystein Tallhaug Engelstad fra Ringsaker OK og fjorårsvinner i klassen Aksel Madslien fra Nydalen.h15-tre-beste-hl-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenH15-gutta på pallen. Fra venstre Øystein Tallhaug Engelstad, Elias Mølnvik og Aksel Madslien.

I de to yngste klassene, D- og H14, ble det seire til Stine Madslien Bakken, Nydalen, og Ulrik Astrup Arnesen fra Heming Njård. Sølvene gikk til Tiril Ruud Bråten, Raumar, og Audun Heimdal fra Konnerud. Bronsene tok Dorte Narum, Vallset/Stange og Håkon Raadal Bjørlo fra Halden.d14-tre-beste-hl-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenD14-jentene. Fra venstre: Tiril Ruud Bråten, Raumar, Stine Madslien Bakken, Nydalen og Dorte Narum, Vallset/Stange.

h14-tre-beste-hl-ski-o-2011-foto-vidar-benjaminsenFornøyde gutter i H14-klassen. Fra venstre: Audun Heimdal, Konnerud, Ulrik Astrup Arnesen, Heming/Njård og Håkon Raadal Bjørlo fra Halden.

Rett etter Hovedløpet ble det også arrangert norgescup for senior og juniorer. Vinnere i seniorklassene ble Lars Hol Moholdt, Wing, og Stine Olsen Kirkevik, Asker. I juniorklassene seiret Eskil Kinneberg, Raumar og Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer.

I morgen fortsetter arrangementet fra Skoppumbanen med NM-stafett for herrer og damer, samt sprintstafetter for yngre og eldre.

Skoppum er forøvrig hjemmebanen til de kjente Ulvensøen-søstrene fra OL Tønsberg og Omegn. Når snøen uteble i de mengdene som trengtes for å lage løyper på de rufsete stiene i Fossum-marka, så var det godt å ha bekjentskaper i Tønsberg å ty til.

Link til Fossums Hovedløp og NM-sider




Mulig relevante artikler