Blodslitet

Blodslitet

Sigurd Dæhli mangler 30 kilometer

Hvem har løpt lengst i Blodslitet?

- Jeg klarte ikke å slå Vidar Strand. Han er yngre enn meg og har derfor holdt seg i de lange løypene lenger, forteller Sigurd Dæhli til OPN.no. Men allikevel er Dæhli på en annen måte den aller største i Blodslitets historie.


I forrige uke fortalte OPN.no om Lierbygda OL's Vidar Strand sin imponerende innsats i Blodslitet gjennom mange år.

- Ettersom mitt navn dukket opp i artikkelen om flest løpte kilometer i Blodslitet måtte jeg jo nesten dukke ned i mine kartpermer og sjekke, forklarer Sigurd Dæhli.

Men selv om veteranen fra Løten Orienteringslag "bare" har løpt 536 kilometer, mot Strand sine 566, ligger den tidligere VM-vinneren i stafett helt på topp i en annen oversikt. Nemlig Blodslitets adelskalender. Foran løpere som Håvard Tveite og Egil Johansen.

Adelskalenderen er basert på et poengsystem i klassene H/D 21. Der har Dæhli 80 poeng, mens best av dagens stjerneløpere er Anders Nordberg på 4. plass med 48 poeng. Ragnhild Bente Andersen leder damenes adelskalender med 101 poeng.

Men tilbake til konkurransen om å ha løpt lengst i Blodslitet.

- Jeg har startet 29 ganger og fullført 28 (muskelbrist i leggen i 1994). 12 av disse 28 pluss den brutte er i H 21-klassen, forteller Sigurd Dæhli.

- Videre har jeg 12 klasseseire (3 i H 21), jeg har 5 "sølvplasser" (3 i H21) og 3 "bronseplasser" (1 i H 21), sier han videre.

Det vil si at Sigurd Dæhli har vært ”på pallen” 20 ganger, derav 7 ganger i H 21.

Han har totalt løpt 536 kilometer og plukket totalt 917 poster i sine Blodslit. Vidar Strand hadde altså 566 kilometer.

Videre har Dæhli bommet totalt 75 minutter, det vil si 2 1/2 minutt i snitt pr. løp eller 5 sekunder i snitt pr. post.

- Det siste, angående bomming, synes jeg faktisk er ganske mye i forhold til mange andre konkurranser. Men dette beviser vel egentlig at Blodslitet er et o-teknisk meget krevende løp med gode løyper i spennende og krevende terreng. Det er alltid gode langstrekk kombinert med lure kortstrekk. I tillegg fører fellesstarten til at farten ofte blir skrudd opp litt mer enn i individuelle løp samtidig som hjernen blir litt sløvet på slutten av et langt og tøft løp, forklarer Sigurd Dæhli til OPN.no.

- For meg har Blodslitet alltid vært et av sesongens høydepunkter etter at jeg debuterte i løpet i 1978 som 25-åring. Jeg håper at jeg skal kunne fullføre dette ubestridte Norges beste o-løp i mange år fortsatt, avrunder Sigurd Dæhli.

Les saken om Vidar Strands kilometer i Blodslitet.
Blodslitets oversikt over flest fullførte løp.
Blodslitets adelskalender.



Mulig relevante artikler