fjell

Rekrutteringen skyter fart i Bodø

Bodø Orientering B&OI har de siste årene jobbet målrettet med rekruttering, og det gir resultater. Med mange unge løpere på treninger hver uke blir klubben lett gjenkjennelig på o-løp til sommeren.
Start på bing-o


Starten går på bing-o. Foto: B&OI

Klubben har tre treninger i uken fra april til september, hvorav et av dem er o-løp. Mandager er det spesialtrening for 10-12 åringer. På denne treningen er det fokus på fart og moro i skogen.

Tirsdager er det løp med forskjellig løypelengder for hele klubben. Her stiller det opp mot 30 løpere til start i rekruttklassene. Dette viser at rekrutteringsarbeidet bærer frukter.

 Klar for bush-o
Trener Petter forklarer hvordan bush-o fungerer. Foto:  B&OI

Torsdager har klubben treninger for alle fra 13 år og oppover. Klubben har fokus på det fysiske når løperne er unge, o-teknikken kommer mer eller mindre automatisk gjennom det å være med på treninger og løp. Etter hvert som løperne blir modne fyller de på med spesifikk o-teknisk opplæring.

B&OI har også innført rekrutteringspremiering til sine yngste. Her får løperne klubbens løpstrøye om de deltar på minst 5 o-løp. Dette er uten tvil en ekstra gulrot for utøverne.

I slutten av mai arrangerer klubben samling for sine rekrutter på Kjerringøya. Med et tettpakket opplegg med seks økter på to dager får løperne prøve seg på mange forskjellige o-tekniske oppgaver. Samlingen innholder alt fra idealtid-o til karttegnstafett.

Klubben har også et bra opplegg for å få med de voksne, både som o-løpere, men også som støtte for rekruttene på treninger og løp. Derfor brukes NOFs presentasjon "nybegynnerkurs for voksne" flittig. Det er også lagt opp til at foreldrene får generell opplæring i orientering mens barna trener.

Start
Trening i nydelige omgivelser. Foto: B&OI

Med utmerket informasjon på hjemmesiden blir det nok ikke lenge til vi får en ny Carl Henrik Bjørseth fra Bodø. Bjørseth var byens fremste orienteringsprofil rundt årtusenskiftet.

I 1999 tok Bjørseth sølv på VM klassisk distanse i Skottland. To år etter tok han bronse på samme distansen og sølv på stafetten.

Med den flotte rekrutteringen som gjøres i Bodø skal man ikke se bort fra at det kommer en ny B&OI-løper til VM i en ikke alt for fjern fremtid.

Les mer om rekrutteringen på klubbens hjemmeside.

 




Mulig relevante artikler