by

Oslo City Cup
Kjapt og meget urbant

Sprintcupene er tidens store slagere i orientering, og tirsdag var det full fart i traktene nord for Årvoll skole i Oslo, det var tredje runde av Oslo City Cup.
Oslo City Cup. Foto: Hans L. Werp.


Ingen grunn til å klage for de som har ment at orienteringen gjemmer seg bort, særlig mer urbant enn dette går det ikke an å få det. Ring 3 var bare en kort sprint unna, det var utsikt til høyblokker og målområdet var på en asfaltplass. Arrangementet enkelt og greit, folk løp, kom i mål og fikk tidene sine mer enn fort nok.

Fortest i kvinneklassen var som i Smaaleneneløpet to dager før, Betty Ann Bjerkreim Nilsen. Hennes 12.15 på 3.1 km i skog, på asfalt og gangveier og en smule park nær Årvoll skole, ville holdt til en 17. plass i en bred herreklasse. Søster Inger Liv var 56 sekunder bak og det holdt til sølv.

For et par år siden var det en smule debatt om hvorvidt magasinet Veivalg solgte seg til kjendiseriet da skiløper Astrid Uhrenholt Jacobsen fikk pryde forsiden som deltager i City-cupen.

Argumentene mot det var for så vidt greie, men på den annen side, det var skiløpervenninne Betty Ann som hadde fått henne med og på den måten drevet rekrutteringsvirksomhet. Og det er jo slik de aller fleste har begynt med orientering, at de kjenner en o-løper.

Tirsdag hadde Astrid klatret helt til 17. plass i D 17, meget respektabelt.

Så få med dere noen kjente på o-løp folkens, det er slik vi blir flere!

Klassen for menn ble et hardt oppgjør mellom Ås-UMBs Kristoffer Fiane Pedersen og Tyrvings Anders Tiltnes. Den tidligere Grane-løperen avgjorde det hel med 9 sekunder til gode på Tiltnes.

Under Håvard Tveites brutale treningsregime på Ås er det en rekke løpere som har hevet seg, og det skal bli interessant å følge Fiane Pedersen videre i sesongen. En fin type, og storløpere har det kommet fra Arendals-traktene også tidligere.

Om det var 634 som deltok tirsdag, slik det oppgis på resultatlistene, er vi noe usikre på. Det er mange DNS, men totalt sett må Oslo City Cup bety mye for orienteringsinteressen i hovedstaden. Det er jo der store deler av orienteringsløperne havner etter endt utdannelse, så hvis orienteringen vokser i Oslo, er det bra for norsk orientering.

---

Bilde: Urbant med blokkbebyggelse i umiddelbar nærhet, franske Damien Renard (Kristiansand OK) stempler i mål i tredje løp av Oslo City Cup tirsdag. Foto: Hans L. Werp.

---

Oslo City Cups hjemmeside.




Mulig relevante artikler