O-Norge vender Nordic Tour ryggen

Ved påmeldingsfristens utløp var det så lite som rundt regnet 500 påmeldinger til publikumsløpene i tilknytning til Nordic Tour kommende lørdag.


Med mindre det nå, blant annet som følge av denne omtalen, blir et rush av etteranmeldinger, vil vi se at Kari og Ola orienteringsløper, som kjent fra tidligere, ikke bryr seg nevneverdig om å være publikum ved verdenscup, som i denne omgang er innlagt i Nordic Tour.

For å trekke norske o-løpere i hopetall til publikumsløp må det være snakk om et VM på hjemmebane, i kombinasjon med massiv markedsføring gjennom en rekke ulike kanaler.

Med fravær av både VM-status og markedsføring i noen særlig grad, i kombinasjonen med et relativt uinteressant o-terreng i Holmenkollen, sier det seg selv at et publikumsløp ikke blir noen stor magnet.

Dette til tross for at det er ryddet plass i terminlista (nesten ikke konkurrerende arrangementer på hele Østlandet lørdag 1. september).

Så får vi uansett håpe at det ikke er slik at Norges Orienteringsforbund har lokket arrangørene med potensielt langt større deltakelse i publikumsløpet, for på den måten sikre seg en teknisk arrangør av både dette løpet og selve Nordic Tour, og at det heller ikke er arrangørene som må bære belastningen for tapte inntekter gjennom lavere deltakelse enn hva Orienteringsforbundet eventuelt har forespeilet.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

---

Nordic Tour med innlagt verdenscup arrangeres gjennom 5 etapper i Norge, Sverige og Finland i dagene 1. til 8. september 2012.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler