sko_02

O-løpere vinner og vinner i terrengløp

Også denne helgen var det O-løpere som markerte seg utenfor O-løypa gjennom å vinne terrengløp.

Forrige helg vant Mari Fasting motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp i Bergen.

Nå sist lørdag var Inger Liv Bjerkreim Nilsen raskest av samtlige damer i motbakkeløpet Oslos Bratteste. Med tiden 18:59 vant hun med 8 sekunders margin. Under O-NM-stafetten på Beitostølen tidligere i høst løp hun inn til 4. plass med sine venninner i Lillehammer OK.

O-seier ble det også i terrengløpet Eggemomila ved Hønefoss samme dag. Anne Johanne Lind, som på nevnte NM-stafett vekslet som nr. 6 etter 1. etappe for NTNUIs 2.lag, brukte 39:46 og vant med nær 3 minutter.

Selv om det ser ut til å stort sett være damene som skjemmer oss bort gjennom å vinne på bortebane, ble det på Eggemomila også gutteseier til en O-løper. Gjø-Vard OLs Vegard Ølstad vant den 5 kilometer lange løypa med 27 sekunder. 18-åringens tid var 16:34. På vårparten vant for øvrig Ølstad Råskinnet foran Anders Aukland.

En annen kar som har markert seg den siste uka er Raumar OLs Vetle Christiansen. I "Avslutningsuka på Bislett" løp 15-åringen 3.000 meter på 9.38,64. I ungdomsklassen på 10Mila i år avgjorde forresten unge Christiansen til Raumars fordel på ankeretappen.

Og når vi først er inne på løpssterke O-løpere kan vi hente frem Fossum IFs H40-veteran Sven Arne Gylterud. For et par uker siden ble han nummer to i det 73 km lange løpet fra Rena til Lillehammer, UltraBirken. Tiden var 6 timer 23 minutter og 21 sekunder, bare 24 sekunder fra seier.