klokke

klokke

Ny Halden-trener:
Russiske Mikhail Vinogradov

- Mikhail får tilbud om 1 års trenerkontrakt med mulighet for forlengelse med 2år hvis begge parter ønsker det, forteller Bjørn Axel Gran til OPN.no.


En forutsetning før endelig kontrakt undertegnes er at Vinogradov og Halden Skiklubb blir enige om den endelige kontrakten og at det går i orden med visum. Om dette faller på plass vil han være på jobb i Halden i januar 2011.

Mikhail, eller Mike, er fra Russland (Altai region, Barnaul i Sibir), født i 1978 og er gift med Galina (russisk landslagsløper) og har ei datter på 3 år.

Gran forteller at Vinogradov for tiden jobber som Associate Professor of chair of Economic theory (Altai State University) og har vært russisk landslagstrener siden 2009. Han er merittert for arbeider både innen økonomi og sport i Russland, og har erfaring fra å organsiere konkurranser og tilrettelegge for trening både i orienteringsgruppe i Altai, i regionen (ski, skiskyting, orientering) og på landslagsnivå.

Vinogradov er personlig trener for Galina Vinogradova (Angelniemen Ankkuri) og Eugeniya Ryapolova (Lynx) og rådgiver for Valentin Novikov (Delta).

Selv har Mikhail Vinogradov en 19. plass fra russisk mesterskap langdistanse, og har vunnet russisk mesterskap i veiløping, disiplin EKIDEN relay.

Halden Skiklubbs hjemmeside.




Mulig relevante artikler