Jon Aukrust Osmoen under Ungdoms-EM i 2010. Foto: Eivind Tonna.

Jon Aukrust Osmoen under Ungdoms-EM i 2010. Foto: Eivind Tonna.

NTNUI på god vei mot 10Mila

- Det er veldig god deltakelse av svenske klubber her. Dette blir en god test på hvor vi står med tanke på 10Mila, forteller NTNUI-løper Jon Aukrust Osmoen til OPN.no. Torsdag og fredag, nå i påskeuka, arrangeres legendariske 7-manna og 4-dam sør i Sverige. NTNUI er ventet å spille en sentral rolle. Jon forteller her om ambisjonene for laget og sin egen satsing.


Noen mil nord øst for Kristianstad, så langt sør-øst i Sverige at neste stopp blir Polen, arrangeres nok en utgave av 7-manna og 4-dam.

NTNUI har flere lag på startstreken, men det var ikke opplagt at det skulle bli slik.

- Planen var at vi skulle reise til Stockholm, men der er det fortsatt snø, forklarer Jon Aukrust Osmoen.

Sterke junior-år
Om navnet lyder kjent, så skyldes ikke det bare mellomnavnet, for Jon har nemlig selv skrevet seg inn i historiebøkene med mye solid innsats i o-løypa, sin unge alder tiltross.

Blant annet VM-bronse i stafett for juniorer i Slovakia og NM-gull på langdistansen i eldste juniorklasse i Oslo, begge deler forrige sommer, er noe av det vi finner på hans CV.

Men, på terskelen til sin første sesong som senior løfter Aukrust Osmoen blikket fremover.

- I junior-klassen er det slik at man hevder seg på både gode og dårlige dager. Jeg er forberedt på at det nå som senior kan gå både opp og ned.

Topp 10
- Hva er målene i år?

- Jeg håper på gode og stabile løp og en plass til Euromeeting i Skottland i starten av august. I NM-uka (Kongsberg) er målet å være blant topp 10, forteller Jon Aukrust Osmoen.

- I de store stafettene, som 10Mila og Jukola, er målet å kunne løpe siste etappe for NTNUI.

20-åringen, som bikker 21 lenger ut på året, røper at vinteren har vært god.

- Jeg har fått trent som planlagt og følt meg sprek. Det blir spennende med de første løpene nå på våren.

Flere vintersamlinger
- Hva har dere hatt av samlinger med klubben?

- Vi var i Spania i februar og for et par helger siden var vi på Danish Spring. I tillegg var det en skisamling, med mer breddefokus, i Bruksvallarna i slutten av februar.

- Du har ikke noe i mot å gå litt på ski?

- Nei da, når man kommer fra Nord-Østerdal er man nødt til å like og gå på ski om man skal få trent skikkelig, humrer løperen som nå bor i Trondheim.

Interessant stafett
7-manna, som løpes torsdag og fredag denne uka, er slik skrudd sammen at det først løpes 3 natt-etapper torsdag kveld. Fellesstart på 1. etappe, deretter vanlig stafett for de to neste. Åpnings-troikaen er henholdsvis 8, 6 og 10 kilometer.

Så fortsetter stafetten fredag med 4. etappe i form av jaktstart, mens 5., 6. og 7. etappe er vanlig stafett. Disse 4 etappene måler 8, 11, 5 og 11 km. Gaffling er det over hele linja.

Også damene har gaffling på samtlige av sine 4 etapper. Der løpes det først en natt-ettappe og så 3 dag-etapper.

Jon bekrefter overfor OPN.no at de i sitt 1. lag stiller med følgende mannskap blant gutta og da i nevnt rekkefølge:

Vegard Brun Saga, Vegard Ruttenborg, Eirik Kamstrup Hovind, Asgeir Bakken Rognstad, Jon Aukrust Osmoen, Simen Aamodt og Thomas Natvig Årstad.

- Lagene vi stiller i 7-manna er satt opp litt i forhold til 10Mila. Med unntak av Eirik, som kommer ny fra Raumar, og Simen, løp alle i 1. laget på Tio i fjor.

Blant damene er 1. laget i henhold til startlista som følger:

Mathilde Korvald Skaare, Maren Jansson Haverstad, Maren Mohagen Hansen og Emma Johansson.

For treningens skyld
- Hva tenker du og dere i NTNUI om 7-manna torsdag og fredag?

- Det er veldig god deltakelse av svenske klubber her. Dette blir en god test på hvor vi står med tanke på 10Mila.

- Vi har hatt en veldig fin vinter, snøen kom ikke før i overgangen januar/februar i Trondheim. Nå er vi her på samling. Det viktigste er treningseffekten, men vi alle er innstilte på å gjøre en god jobb i stafetten, forklarer Jon Aukrust Osmoen overfor OPN.no.

Sterk innsats i Tio
- Du nevner 10Mila, hvordan er dere fornøyd med 2012-utgaven?

- Vi ble nummer 15 i fjor og det klaffet veldig bra. Vi er en studentklubb, men de fleste løperne fra i fjor har vi fortsatt med oss, slik sett er vi alle 1 år eldre. Årets mål blir at vi noenlunde greier å kopiere dette.

- Jeg ser at du har 5. etappe i 7-manna nå. Den er 11 kilometer. Hva tenker du om etappen?

- Det blir moro.

- Audun Hultgreen Weltzien står oppført med samme etappe for IFK Göteborg!

- Ja, det blir artig å møte Audun dersom han løper denne etappen. Jeg var jo ny i NTNUI i fjor. Tidligere løp jeg noen stafetter for Nord-Østerdal, men det var ikke fullt så alvorlig som de stafettene jeg løper med NTNUI nå, smiler Jon.

- Det viser seg at vi ikke trenger å ha mere respekt enn nødvendig overfor de andre lagene, legger Jon Aukrust Osmoen til på tampen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler