Endelig barmark. Arrangørens foto fra terrenget til Nordjysk 2-Dages 2011.

Endelig barmark. Arrangørens foto fra terrenget til Nordjysk 2-Dages 2011.

Norsk sesongåpning på Nordjysk 2-d

Anslagsvis 1000 norske o-løpere setter kursen mot Nordjysk 2-dages i Danmark denne helgen. Og arrangørene lover øket fokus på ungdommene i år.


Våren har kommet til Danmark og sørlige deler av Sverige. På Nord-Jylland er det nå så å si snøbart, etter en relativt streng vinter også på de kanter.

Tradisjonen tro setter mange norske klubber seil mot Danmark denne andre helgen i mars. Mange klubber mobiliserer stort for å benytte muligheten til endelig å kjenne barmark under beina.

Det er kanskje først og fremst ungdommer og juniorer som dominerer startlistene, samt foreldre i de eldre årsklasser.

Dette har arrangørene på Jylland i år innsett, og satser på et eget ungdomstelt på arenaene begge dager.

Arrangørene skriver på sin hjemmeside: "Til dette års Nordjysk 2-dages kan vi tilbyde et særligt telt indrettet specielt med aktiviteter til ungdomsløbere. Kom ind og prøv at spille Catching Features på kortene fra JWOC på storskærm – og prøv at løbe banerne fra JWOC i Catching Features!

Skulle der være tid til at løbe en kort tur til at løbe af på kan vi tilbyde en kort bane ud i terrænerne, hvor der er mulighed for at sammenligne vejvalg med alle de andre ungdomsløbere!

Til sidst er der også mulighed for at sidde og spille nogle spil og lytte til musik, og eventuelt sammenligne vejvalg med alle de andre løbere
".
 
Dette betyr at de vanligvis litt forblåste samlingsplassene på Nordjysk kan bli en komfortabel og spennende opplevelse for ungdommen.
 
nordjysk 2d-svinklov-2011Meget vekslende terreng på årets Nordjysk. Fra kystlandskap med klitter til bratte skrålier opp mot plantasjeterrenget i Svinkløv. Arrangørens foto fra terrenget.
 
Kartene på Nord-Jylland har i tidligere år blitt ansett for å ligge noe etter vanlig standard i nabolandene. Men til årets løp er det de splitter nye kartene til fjorårets junior-VM som skal benyttes. Det borger for tipp-topp kvalitet også på den fronten.
 
OPN.no skal følge løpene i Danmark ringside og håper å komme med daglige rapporter.
 
Link til Nordjysk 2-dages 

 




Mulig relevante artikler