Jon Nilsen og Sigur Heggedal på Nordjysk 2-Dages 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Jon Nilsen og Sigur Heggedal på Nordjysk 2-Dages 2011. Foto: Vidar Benjaminsen.

Gode norske ungdommer på Nordjysk

Ivrige norske ungdommer åpnet sesongen flott i Danmark. Som vanlig var det god norsk dominans i de yngre klassene.


Løpsforholdene i Danmark var gode med vindstille og noen få plussgrader. Litt lett tåke la dog ingen demper på innsatsen i kanskje Nord-Danmarks flotteste o-terreng.

- Jeg har løpt bra i dag, forteller Jon Nilsen fra Vegårshei, vinneren i H15-16. Målet denne våren er vårløpene i Norge, og så håper jeg at vi klarer å stille ungdomslag på Tiomila.

Andremann i klassen ble Sigur Heggedal fra Kongsberg. - Noe småbomming ble det, men jeg er godt fornøyd, sier Heggedal.

- Målet denne våren er helt klart Tiomila. Både ungdomsstafetten og herrestafetten. Jeg satser på å kvalifisere meg til førstelaget blant herrene, forteller Heggedal.

Til OPN.no forteller de to ungdommene at de har tilbrakt vinterferieuka på treningsleir i syden. Sigur Heggedal dro med Kongsberg til Bulgaria, mens Jon Nilsen reiste til Spania med gode venner.

I D15-16 klassen ble det seier til Andrine Benjaminsen. Lillomarka-jenta kommer rett fra en lang skisesong, men var godt fornøyd med dagen.

andrine-benjaminsen-nordjysk-2011-foto-vidar-benjaminsenAndrine Benjaminsen, Lillomarka, vant D15-16.

- Jeg har løpt alt jeg orket, men vet ikke om farten er så alt for god. Dessuten ble det en stor bom, men jeg er fornøyd med resten av gjennomføringen, forteller Benjaminsen.

 d15-16-nordjysk-lang-2011-utsnittD15-16-løypa fra Nordjysk. Klikk på bildet for hele kartet. OBS! Stor fil.

I fjorårets junior-VM terreng viste Eskil Kinneberg, Raumar, nok en gang at formen holder seg bra. Det endte med overlegen seier i juniorklassen.

I jentenes juniorklasse var Guro Vassend fra Porgrunn best av de norske med en andreplass.

I seniorklassen var det kanskje noe overraskende Christian Wiig Bøen, Kristiansand, som var best av de norske med en andreplass. Kun slått av danske Rene Rokkjær.

En titt på Wiig Bøens hjemmeside forteller dog at den rutinerte KOK-løperen mener alvor med sin satsing mot de store stafettene. Målet er helt klart å løpe på Kristiansands førstelag på Tiomila.

christian-wiig-boen-nordjysk-2011-foto-vidar-benjaminsenChristian Wiig Bøen ble beste norske i herreklassen.

Link til Nordjysk 2-dages
Link til Christian Wiig Bøens hjemmeside 

 




Mulig relevante artikler