NOF tar betalt for å holde kurs

Kommentar

Vi får ofte høre at den skyhøye arrangørskatten er til for at Norges Orienteringsforbund angivelig gir så fantastisk god støtte overfor klubbene. Men når folket fra korridorene på Ullevål nå organiserer kurs i tidtaking, så er også dette noe det må betales for - takstameteret går!



I perioden rundt 17. mai i år nektet generalsekretær Bjørnar Valstad å la seg intervjue av OPN.no om emnet "Regler/retningslinjer for kostnadsdekning ved reiser i forbindelse med landslagsaktivitet".  Ref. saken "NOF-sugerør i landslagsløpernes lommer".

Kanskje ikke så rart at han på lite demokratisk vis nekter å ta del i alle sider ved idrettdemokratiet. For det er klart det er pinlig for orienteringstoppene når de på den ene siden argumenterer overfor grasrota og folkedypet med at 30% arrangørskatt / 43% løpsavgift, samt også en betydelig avanse på helt nødvendig arrangementsmateriell, med at midlene samles inn for at Norges Orienteringsforbund skal kunne yte støtte overfor klubbene.

Men hva skjer så når støtten fra forbundskontorene i sentrum av hovedstaden skal ytes overfor små og store klubber ute i distriktene. Jo, på "godt norsk byråkratisk vis" skrus takstameteret på.

I disse dager tilbyr O-forbundet kurs i tidtaking. De som deltar på kurset er de samme klubbene som må betale heftige 30 prosent i arrangørskatt når de anvender sin tidtakerkompetanse.

Man skulle da kunne tro at NOF så på dette som en optimal investering og en utgift fra deres side til enda større inntekts ervervelse. Og følgelig var rause og rundhåndet nok til å tilby tidtakerkurset gratis.

Slik er ikke virkeligheten i de kretser. 500,- frivillighetskroner skal betales per snute.

Ikke en all verdens sum, men det synliggjør nok en gang den griske grunnholdningen fra sentralt hold - Det virker som de inne på Ullevål Stadion lever etter melodien "Vi støvsuger der vi kan".

Og mens orienteringsforbundet bedriver sin støvsuging i øst og vest, nord og sør, forvitrer o-idretten sakte men sikkert, samtidig som beslektede idretter har vind i seilene og surfer med på mosjons- og friluftslivstrendene!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no

Fotnote
NOF-president Einar Tommelstad og NOF's generalsekretær Bjørnar Valstad ønsker ikke å bli intervjuet av OPN.no om emnet (denne fotnoten er satt på blant annet som følge av den såkalte "tilsvarsretten", en rett omtalte personer/miljøer altså ikke ønsker å benytte seg av).


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler