NOF-styrets drøm gikk i vasken

NM-stafett i sprint er besluttet innført. Modellen ble noe helt annet enn hva NOF-styret drømte om.



Som vedlegg til O-Tinget, avholdt tidligere på senvinteren, finner vi et dokument som omhandler aspekter rundt innføring av NM-stafett i sprint.

Blant en rekke ord finner vi også følgende:

"Klasseinndeling:
Som nevnt i saksfremlegget om NM program ønsker forbundsstyret å kunne bestemme klasseinndeling i NM sprint stafett.

VM sprint stafett arrangeres som en mix stafett, 2 jenter og 2 gutter på hvert lag med en etappe på hver. Vi har sett på flere modeller mht. klasseinndeling og vår forslag er at NM sprint stafett blir arrangert i 2 klasser, D17- og H17- med 2 etapper.

Bakgrunn for dette forslaget er:

- Gir flest deltagere og NM skal være en massemønstring (folkefest), se tallmaterialet sist i vedlegget.

- Miks stafett egner seg bedre i internasjonale mesterskap enn i nasjonale mesterskap hvor en fordeling mellom jenter og gutter er omtrent som 1 til 2, og gjerne store forskjeller mellom de forskjellige klubbene/lagene. Vi ønsker ikke at NM sprint stafett skal bidra til klubboverganger for å kunne stille lag i NM.

- Mange små klubber får muligheter til å delta, i tråd med Norsk orientering sin strategi om å øke antall klubber, bl.a. få i gang mindre klubber i distriktet.

- Motivet med innføring av sprint stafett er å innføre en konkurranse med intens orientering og raske beslutninger, og det er uavhengig av om en har kjønnsdelt stafett eller miks stafett."


---

Beslutning fattet og følgende formidles av NOF etter møteaktivitet sist helg:
"Under forbundsstyremøtet i helgen skulle saken om NM-sprintstafett ferdigbehandles. Og nå er det fattet vedtak i saken.

Sprintstafetten, som innføres fra og med årets NM-sprinthelg i Trondheim i regi av Wing OK, kommer til å gå med 2 damer og 2 herrer på hvert lag med etapperekkefølge; dame – herre – herre – dame."


---

Styrets drøm om 2 ulike klasser, henholdsvis adskilt for damer og herrer, med 2 etapper i hver klasse, endte altså med en miksstafett over 4 etapper, hvorav både 2 damer og 2 herrer på hvert lag.

En stafett som potensielt samler 29 lag fra 18 klubber, basert på 2013-tallene.

Se også OPN.no-saken:
Disse klubbene kan løpe NM sprint-stafett (29 lag fra 18 klubber)


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler