a1_kauppi

Minna og Emmas mareritt

Se kartutsnittene som viser hvordan de tidligere VM-medaljørene i orientering, Minna Kauppi og Emma Claesson, fikk en verst tenkelig start på langdistansefinalen i o-VM i Frankrike onsdag.

Slik løste gull-vinner Annika Billstam oppgaven fra start til 1. post i den 10,3 kilometer lange løypa:

For Emma Claesson, som på langdistansen under VM i Trondheim i 2011 kapret bronsen, gikk det ikke fullt så bra. Hun fikk en marerittstart:

Minna Kauppi vant både mellomdistanse-gullet og stafetten i Trondheim i fjor. Fra tidligere mesterskap har hun også en rekke VM-medaljer, blant annet flere gull. I år kom hun aldri til 1. post på langdistansen i det krevende terrenget i de franske skoger:

Også blant herrene ble det bommet i starten, men etter hva OPN.no registrerer gikk ingen av de største profilene blant gutta på slike megabommer. En som derimot fikk en trang innledning på sitt løp var Donates Stulgys fra Litauen:

Mens verdensmester Thierry Gueorgiou løste oppgaven på denne måten:

Som man ser løste orienteringsparet og de to vinnerne, Billstam og Gueorgiou, oppgaven så godt som likt til 1. post.