Illustrasjonsbilde av Jon Aukrust Osmoen som bader i det flotte terrenget i Nørdalen som skal brukes i Midt-Norsk Mesterskap 2013. Arrangørkart og -foto.

Illustrasjonsbilde av Jon Aukrust Osmoen som bader i det flotte terrenget i Nørdalen som skal brukes i Midt-Norsk Mesterskap 2013. Arrangørkart og -foto.

Midt-Norsk også for Sør-Norge

- Siden det ikke arrangeres distriktsmesterskap på Østlandet, markedsfører vi oss nå mot østlandsklubbene i håp om å lokke løpere under mottoet "Møt verdens beste trøndere i Norges flotteste terreng". Det er Ragnhild Dåsnes som melder dette til OPN.no på vegne av Midt-Norsk Mesterskap 2013.


Det er Os IL og Røros IL som arrangerer Midt-Norsk Mesterskap 2013 (MNM). Arrangementet har så gunstig beliggenhet og i tillegg så innbydende terreng at det ventes løpere også utenfra den midt-norske regionen.

Overskriften forteller om "Midt-Norsk også for Sør-Norge", men naturlig nok er også løpere fra Nord-Norge velkommen. Og for satsende løpere er det i år en ekstra stor grunn til å ta del i mesterskapet, uansett hvor man kommer fra. Ragnhild Dåsnes forteller:

- Vi har nettopp fått forespørsel fra O-forbundet om å arrangere VM-testløp i Nørdalen våren 2014.

- Det betyr at terrenget der langdistansen og stafetten går (se kartutsnitt) blir testløpsarena neste høst.

- Terrenget sperres for testløpsdeltakere like etter Midt-Norsk. Det betyr at Midt-Norsk blir en enestående sjanse til å prøve testløpsterrenget for de som drømmer om VM-tur i 2014, forklarer Dåsnes.

Når det gjelder Midt-Norsk Mesterskap sier hun at arrangørene byr på ei komplett o-helg med sprint midt i Verdensarven Røros, langdistanse og stafett (og lagkonkurranse for de yngste) i Nørdalen i Os - kremen av nord-østerdalsterreng.

- For klubbene i Midt-Norge har MNM høy status. Vi forventer derfor minst 500 løpere fra de fire midt-norske regionene. Med deltakelse sørfra i tillegg bør dette bli et at sommerens store o-høydepunkt.

Datoen for Midt-Norsk Mesterskap er i år 23. til 25. august.

- Vi lokker med hurtigsvarspremie for alle som melder seg på innen 1. juli. Den heldige vinner kan glede seg til weekendopphold på Røros hotell, lokker Ragnhild Dåsnes.

- Ekstra morsomt synes vi det er at Os Idrettslags egne NTNUI-løpere Jon og Peder Aukrust Osmoen legger løypene på langdistanse og stafett. At studerende og hardtsatsende ungdommer stiller slik opp for moderklubben setter vi enormt stor pris på, legger hun til med et smil.

Hjemmeside for Midt-Norsk Mesterskap 2013


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler