post_skjerm

KM-uka ønsket av løperne

Men de ber om noen justeringer

- Evalueringen som ble gjennomført etter KM-uka viser helt klart at kretsens løpere vil ha en fortsettelse, skriver Skauposten, etter at Vest-Agder O-krets tidligere i år samlet sine kretsmesterskap inn i en kompakt uke.


KM-uka i Vest-Agder
Kristiansands Holger Hott sammen med en ung løper fra Birkenes og en veteran fra Oddersjaa i KM-uka. Foto: Ivo Danailov.

KM-natt, -lang, -stafett, -sprint og -mellomdistanse ble alle arrangert i løpet av 6 maidager. Tanken bak KM-uka, unnfanget av Kristiansand OKs Arild Nomeland, var å gi kretsmesterskapene økt status, flere deltakere og økt fokus fra lokalpressen.

- Deltakelsen økte med cirka 20% sammenlignet med de siste årene skriver Kristiansand OKs klubbavis, Skauposten.

Hele 62 av 65 deltakere som leverte inn evalueringsskjema gir uttrykk for at de ønsker en fortsettelse av KM-uka, allikevel spilles det inn ønsker om noen justeringer.

Et forslag mange kom med er å ta KM-natt bort fra selve KM-uka. Dette for å få en noe lettere uke, samt at KM-natt bør være en del av forberedelsene til NM-natt og 10Mila.

Første del av mai oppleves også av mange som et uheldig arrangørtidspunkt på grunn av kollisjon med konfirmasjoner, samt at en eventuell senerelegging gjør det enklere å få med årets rekrutter og nybegynnere.

- For egen del ser jeg for meg en fortsettelse hvor KM-uka er lagt til ei uke i september. Med løp tirsdag (sprint), torsdag (mellomdistanse), lørdag (langdistanse) og søndag (stafett og lagkonkurranse), forteller Jack Bjørnsen, en av Kristiansand OKs ildsjeler.

- Løpene lørdag og søndag bør gå i nærheten av en skole eller lignende hvor det er muligheter for overnatting. Klubbene sammen med kretsen kan da ha KM-uka som en felles avslutning på årets rekrutterings- og nybegynnervirksomhet, legger Bjørnsen til.




Mulig relevante artikler