Jens Kristian Kopland og Jörgen Mårtensson er to sentrale personer som skal bidra til at O-Festivalen 2014 kommer vel i havn. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Jens Kristian Kopland og Jörgen Mårtensson er to sentrale personer som skal bidra til at O-Festivalen 2014 kommer vel i havn. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Kick off Norefjell - O-Festivalen 2014

- Vi sikter mot 4.000 løpere hver dag, sier Jörgen Mårtensson, leder for neste års utgave av O-Festivalen. Igjen står høyfjellet for tur og tirsdag kveld var nettavisen OPN.no invitert til å prøveløpe terrenget i forbindelse med arrangørklubbens kombinerte kick off og klubbmesterskap i orientering.



Tirsdag kveld arrangerte den iherdige Buskerud-klubben Modum Orienteringslag klubbmesterskap på Norefjell.

Kartet var rykende ferskt og de 13 postene David Løver og Leif Eriksson hadde lagt ut i terrenget rundt Bøseter og storslåtte Quality Spa & Resort Norefjell inneholdt brorparten av gode og viktige aspekter som hører hjemme i en mesterskapsløype over 3,5 kilometer.

Deretter var det kick off for Modum O-lag og dens arrangørstab med tanke på O-Festivalen 2014. Ringside var Norges Orienteringsforbund, destinasjonen Norefjell og invitert presse.

Spennende løyper i flott natur
- Sprinten blir ved alpinanlegget lenger ned, mens vi her oppe på Bøseter legger mellomdistansen og langdistansen. Terrenget for mellomdistansen har dere prøvd i dag, mens langdistansen skal vi prøve å få lagt høyere opp i fjellet, sier Jens Kristian Kopland, løypesjef for O-Festivalen 2014.

Han røper videre at det totale kartmaterialet er så ferskt at det fortsatt ikke er helt i mål, selv om det nå ikke er mer enn rundt 10 måneder til festivaldagene 27. til 29. juni neste år. Men Kopland har is i magen.

- Vi skal jobbe effektivt når kartene er helt ferdige, poengterer Jens Kristian, før han raskt og entusiastisk legger til:

- Det er fantastiske omgivelser her ved Bøseter!

Fortsetter nedenfor bildet
kick-off_13_02_f_geirnilsen.jpg
Jens Kristian Kopland og Jörgen Mårtensson ute på inspeksjon rundt hotellet på Bøseter i Norefjell. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

500 ringte første uka
I hovedkomitéen for O-Festivalen 2014, også kjent som Norsk O-Festival, finner vi blant mange andre kapasiteter også Kristin Kihle Andersen. Foruten å være leder i arrangørklubben Modum skal hun trekke i diverse tråder rundt gigantmønstringen neste år.

- Under O-Festivalen i Kristiansand i sommer delte vi ut brosjyrer. Allerede første uka etter fikk hotellet her på Bøseter rundt 400 til 500 henvendelser, forteller hun.

Med en slik respons er det ikke rart at arrangørenes ambisjoner stadig justeres. Først var forhåpningene 2.500 deltakere hver av de tre dagene.

Legger lista høyt
- Vi har sagt at vi nå sikter mot 4.000 deltakere. Blant annet har flere hundre løpere fra Sverige meldt at de kommer, opplyser hovedkomitéens leder, Jörgen Mårtensson.

- Vi har også flyttet arrangementet til en uke senere enn vanlig. Dette gjør det også lettere for deltakere fra andre deler av landet med tanke på reise til O-Festivalen sett opp mot skoleslutt, legger han til.

Det at Norefjell ligger så godt som vegg i vegg med folkerike områder er heller ingen ulempe. Avstanden inn til Oslo og sentrale områder i Akershus, Oppland og hjemfylket Buskerud er for eksempel ikke stort mer enn en drøy times kjøring.

Ivrig destinasjon
På høyfjellet denne tirsdags kvelden finner vi også Marius Arnesen. Om navnet lyder kjent er ikke det så rart. I mange år var han å se i TV-ruta gjennom sin rolle som landslagssjef for Aksel Lund Svindal & co.

- Jeg kommer selv fra alpint, men digger store arrangementer. Her på Norefjell representerer jeg alpinanlegget, men jeg hjelper også hotellet.

- I dette skal jeg legge hele mitt idrettshjerte, understreker Arnesen.

O-forbundet fulle av lovord
En annen som også tilbringer noen august-timer på Norefjell er Jan Arild Johnsen. Fagansvarlig for arrangementer i Norges Orienteringsforbund.

- Det er fantastisk å reise ut og møte så mange engasjerte folk. Om det er noe dere lurer på så bare ring meg. Vi i forbundet ønsker hele klubben lykke til, sier Johnsen.

Til nettavisen OPN.no legger han til at O-Festivalen 2014 også vil få noen ekstra godbiter for eliten.

- Norgescup for juniorer og seniorer er obligatorisk for et slikt arrangement som dette.

- Hva med status som uttaksløp?

- Ungdoms-EM går i Makedonia samtidig med O-Festivalen. I tillegg er det hensiktsmessig å samkjøre uttak til Ungdoms-EM og Junior-VM, forklarer Jan Arild Johnsen.

Videre er det også slik at selv om den høytliggende O-Festivalen 2014 vil være en magnet på o-løpere i alle aldre og på alle nivåer fra hele Norge, slik som vi erfarte med Hovden for cirka en håndfull år siden og med Beitostølen i fjor, så er ikke terrenget slik sett det mest relevante for uttaksløp, men samtidig skal det legges til at disse kabalene for 2014 ikke er endelig lagt.

Kan bli enda større
O-Festivalen kan neste år få deltakertall helt på høyde med hva vi husker fra den ultimate gullalderen og storhetstida for norsk orientering.

På Kolbotn, i 1980 var det vel, var det så populært å delta at Solo som det het den gangen, fortsatt lever meget friskt i mange av dagens ildsjelers hukommelse.

Går det som driftige arrangører fra Modum både håper og tror blir 2014-utgaven også noe for minnebøkene.

Hovedleder Jörgen Mårtensson har lagt lista høyt tidligere. Det har gitt suksess i o-løypa i form av gull fra VM.

I arbeidslivet skaper han og makker Jens Kristian Kopland reiseglede for o-løpere, skiløpere og syklister, med mere, gjennom selskapet PWT Travel.

Det kommende året er det Norsk O-Festival 2014 som skal nyte godt av gjennomføringsevnen til den Vikersund-bosatte mannen.

- Nå er det 4.000 løpere hver dag som er målet, men det kan bli enda flere, sier Jörgen Mårtensson med et målbevisst smil.

---

Se også
Kartutsnitt O-Festivalen 2014 Terrengbilder O-Festivalen 2014
Hjemmeside for O-Festivalen 2014 - Arrangeres 27. til 29. juni


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler