Anne Margrethe Hausken Nordberg har gjennom mange år vært blant skogens aller største dronninger. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Anne Margrethe Hausken Nordberg har gjennom mange år vært blant skogens aller største dronninger. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Hausken med åpent brev om sprintstafetten

Norges Orienteringsforbund ligger med brukket rygg, like fullt presterte O-Tinget nylig kunststykket å vedta enda mere sirkus inn i o-idretten, dette gjennom å applaudere en sprintstafett inn i NM-programmet. Hvordan skal så denne stafetten være? Anne Margrethe Hausken Nordberg reflekterer rundt tematikken.



Signaturen Løken skriver som følger i debattfeltene her på OPN.no i forbindelse med at tidligere sprintverdensmester Anne Margrethe Hausken Nordberg har sendt et åpent brev til NOF sitt styre (les Hauskens e-brev på denne linken: "NM sprintstafett – hvilket format?"):

Så ble det kvinnekamp i den norske sprintstafetten også. I Sverige gikk debatten høyt mot IOFs forslag om å la ustabile dameløpere stå for underholdningen, mens Hausken faktisk vil ha VM-modellen, og hopper glatt over svenskenes debatt.

Ved først øyekast ser det ut som om Hausken vil halvere avgiften til NOF ved å foreslå 2D+2H, som i VM.

Men jeg har hele tiden mistenkt NOF for å stirre seg blinde på regneark i denne saken (også) og jeg tror derfor differansen blir atskillig mindre enn NOF har regnet seg fram til.

Det kan være større interesse for å innpiske en fjerdemann til et lag, enn å skaffe en ekstra løper til å sikre en treningstur for en enslig lagkamerat. Dette mener også Hausken.

Men hvis hensikten med sprintstafetten bare var å sanke avgift, så går nå Hausken inn på religiøst område. Modig gjort.


---

OPN.no sitt helt klare og eneste fornuftige ståsted med tanke på sprint er at med mindre man får sprinten tilbake inn i skogen, der hvor orienteringen hører hjemme, så har dette formatet ikke noe å gjøre i nasjonale og internasjonale mesterskapsprogram, verken som sprint og/eller sprintstafett. Dette henger naturlig nok blant annet sammen med at erfaringer viser at sprint altfor ofte ender opp med sirkus, rot og surr.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler