Hans Mathisen er død

En av de store og sentrale O-lederne fra norsk orienterings storhetsperiode på 1970- og 1980-tallet har gått bort. Hans Mathisen gjorde en stor innsats for orienteringsidretten så vel på forbundsplan, kretsplan og ikke minst i sin egen klubb, Porsgrunn Orienteringslag.


 
På det meste hadde Porsgrunn O-lag over 500 medlemmer og var landets klart største orienteringslag.

Noe ikke så mange er klar over i dag er at Hans og hans kamerater i POL i de årene gjorde et banebrytende arbeid med hensyn til resultatservicen i O-løp. Sørlandsgaloppen sprengte i oppgangsperioden alle rammer for oppslutning, men Hans & Co fikk tillatelse til å bruke det da moderne EDB-anlegget ved Hydro. Dermed kunne de noen timer etter at løpene var ferdige, presentere komplette resultatlister. Dette var en vesentlig årsak til Sørlandsgaloppens suksess disse årene.

Hans og hans kone Ellen fikk også med seg barn og barnebarn i skogen, de har vært en av landets største O-familier, antagelig den største. Så sent som i sommer deltok Hans i Sørlandsgaloppen.

Hans var sivilingeniør og hadde sine yrkesaktive år ved Hydro. En lang periode var han direktør ved Hydro Rjukan. De siste årene bygde han opp Hydros næringspark på Herøya.

Vi vil huske Hans som et varmt og engasjert menneske og få har vært så opptatt av orienteringsidrettens ve og vel som han.

Hans døde 10. desember, 76 år gammel.
Hans Mathisen bisettes i Eidanger kirke 16. desember.

Hans L. Werp og Avisa Varden


******

Linker
Minneord hos Porsgrunn Orienteringslag.



Mulig relevante artikler