Emil Wingstedt fra Halden, Daniel Hubmann fra Kristiansand og Michal Smola fra Södertälje-Nykvarn i nevnt rekkefølge på ankeretappen i 10Mila 2008. I mål ble de henholdsvis nr. 2, 1 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Emil Wingstedt fra Halden, Daniel Hubmann fra Kristiansand og Michal Smola fra Södertälje-Nykvarn i nevnt rekkefølge på ankeretappen i 10Mila 2008. I mål ble de henholdsvis nr. 2, 1 og 3. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Halden jakter hat-trick

Til helgen arrangeres verdens største orienteringsstafett. Finske Jukola samler mer enn 1.500 herrelag med 7 løpere.


Men det er langt mer enn en massemønstring. Det er verdens mest prestisjetunge orienteringsstafett.

De siste sesongene har det vært norsk dominans, på herresiden med seier til Kristiansand OK i 2009 og Halden SK i 2010 og 2011.

Når en i tillegg vet at sistnevnte også vant både herre- og dameklassen under vårens Tiomila, legger det premissene for de norske forhåpningene i Finland til helgen.

- Målet vårt er å være med og kjempe om seieren i både dame- og herreklassen. I tillegg har vi et andrelag på herresiden som vi håper skal komme høyt opp på resultatlisten. Vi jobber for topp 10 også for dem, sier toppidrettsansvarlig i Halden SK, Bjørn Axel Gran.

- Det er tettere konkurranse i Jukola enn i Tiomila, og flere lag i favorittsjiktet. Spesielt i dameklassen er de finske lagene sterke. Likevel er vårt klare mål å forsvare de to siste årenes seire i herreklassen, og løfte oss opp på det nivået også i dameklassen, fortsetter Gran.

Kristiansand OK løp først ut på sisteetappe under årets Tiomila, men vinnerne fra 2008 og 2009 måtte ta til takke med andreplass i år.

Siden Tiomila har den sveitsiske stjernen Daniel Hubmann røket akilles, og er ute for resten av sesongen. Da er det bare betinget optimisme i Sørlandshovedstaden med tanke på kommende helgs storstafett i Finland.

- Vi satser på å komme blant de ti beste. Bakgrunnen for at vi har såpass lave ambisjoner er at vi mangler noen av våre beste løpere, både Daniel Hubmann og Holger Hott er ute med skader (avrevet akilles og strekk red. anm.). Selv om resten av laget er stammen av laget som ble nummer to på Tiomila er det naturlig å senke ambisjonene litt, men jeg tror likevel vi vil gjøre en god stafett, sier leder av elitestyret i Kristiansand OK, Arne Bujordet.

- Vårt fokus er å gjøre 7 gode etapper, og jeg tror at det finske terrenget passer oss bedre enn hva som var tilfelle under Tiomila i vår.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler