Mari Fasting. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mari Fasting. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Halden hevet seg og stormet inn til 6. plass i damenes Jukola

Stafetten som for damenes del egentlig heter Venlakavlen samlet lørdag 1.200 lag i Finland og resulterte i en oppløftende 6. plass for Halden Skiklubb. - I starten slurvet jeg litt. Jeg tenkte nok litt for mye på at jeg skulle avansere i feltet og ta inn plasseringer. Etter hvert klarte jeg å konsentrere meg om å gjøre et teknisk godt løp, sa Mari Fasting like etter målgangen i Finland.



Mari Fasting viste VM-form da hun løp Halden opp til 6.-plass i Venla-stafetten i orientering lørdag.

Den danske favoritten Pan Århus tok en klar seier. En liten bom på første etappe av Emma Klingenberg var eneste feilskjær på vei til klubbens tredje strake seier i de store stafettene (to strake i Venla, samt tvåmila i Sverige i vår).

De norske lagene var med i kampene om plassene bak det suverene danske laget, og etter Fastings solide ankeretappe ble Halden beste norske klubb på 6.-plass.

– Verdensklasse, sa lagleder Jan Gransted om Fastings løp på siste etappe, da hun løp laget opp fra 11.- til 6.-plass. Hun noterte nest beste etappetid, fem sekunder bak vinnerlagets Ida Bobach.

Det skilte drøyt to minutter opp til svenske Linné på den siste pallplassen. Finske Tamperen Pyrintö ble nummer to.

– I starten slurvet jeg litt. Jeg tenkte nok litt for mye på at jeg skulle avansere i feltet og ta inn plasseringer. Etter hvert klarte jeg å konsentrere meg om å gjøre et teknisk godt løp, sa Fasting.

På laget løp Elena Roos, Kine Hallan Steiwer, Eva Jurenikova og Fasting.

– Det var en god gjennomføring av jentene. Med sykdomsforfall så sent som i går kunne vi ikke forvente så mye mer, sa Granstedt.

Konnerud var med helt framme etter to etapper, men falt nedover på listen etter hvert. Fredrikstad ble nest beste norske lag med 23.-plass.

* Komplette resultater med lagoppstillinger og etappetider.

---

OPN.no utdyper saken vi har kjøpt fra NTB med følgende:
I 10Mila for noen få uker siden, ble Halden bare nummer 8, men nå ble det altså en plassering inne blant topp 6.




Mulig relevante artikler