Illustrasjonbilde. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Illustrasjonbilde. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Gratis annonsering på OPN.no

OPN.no har besluttet å gi arrangører av orienteringsløp gratis støtte-annonsering på nettsiden i 2013.


Selv om OPN.no den siste tiden har tonet ned det enorme volumet av nyheter, reportasjer og artikler med mere, nettsiden har vært kjent for, er det fortsatt relativt stor og jevn trafikk på nettavisen OPN.no.

Denne trafikken ønskes det også i 2013 at landets arrangører av konkurranser innen orientering skal få mulighet til å profilere seg inn mot gjennom såkalt banner-annonsering.

Normalt har slik annonsering kostet noen kroner for hver arrangør, summen har vært avhengig av ønsket plassering og varighet på profileringen.

Da de aller fleste arrangementer av en viss viktighet og/eller størrelse har pleid å annonsere på OPN.no hvert eneste år, har den totale summen i inntekter for OPN.no ikke vært helt ubetydelig med tanke på drift av nettstedet, selv om det altså har vært nøkterne summer per arrangement.

Hvorfor gratis annonsering?
Selv om trendlinjene innen en rekke beslektede kondisjons- og naturidretter som langrenn, sykling og løping i en tid har pekt oppover, har o-idrettens trendlinjer dessverre ikke fulgt i samme retning.

Ukloke beslutninger i Orienteringsforbundets ting, styre og administrasjon bærer brorparten av ansvaret for den uheldige utviklingen, samtidig påfører en rekke beslutninger i den samme aksen også økonomisk skade overfor o-bevegelsens utøvende ledd - landets klubber og ildsjeler. Dette er noe OPN.no ved en rekke anledninger har belyst i egne kommentarer.

Blant annet for å demme opp for noen av de uheldige virkningene o-toppenes beslutninger har overfor klubbene, har OPN.no besluttet å gi gratis støtte-annonsering i venstre marg (lokasjon nr. 4) nå i 2013 til arrangører.

Noen retningslinjer for gratis annonsering
* Tilbudet gjelder fra 26. februar til 31. desember 2013.
* Annonsør må selv lage banner i størrelse 150 x 250 pixler (bredde x høyde).
* Annonsen sendes på mail til geir.nilsen@opn.no sammen med ønsket link som skal legges på annonsen.
* Det er ikke anledning til såkalt GIF-animasjon/Flash - plakater som blinker.
* Det er ikke anledning til å synliggjøre kommersielle aktører i annonsen eller arrangementsnavnet.
* Tilbudet gjelder ikke det som må anses som klubbarrangementer og/eller treningsløp, men åpne karuseller og bedriftskaruseller er velkomne.
* Kun én annonse ved flerdagers-arrangementer. F.eks. Oslo City Cup er 1 banner og ikke 5 bannere, samme gjelder for AB-karusell, Follo-karusell og lignende.
* Tilbudet gjelder arrangører av konkurranser innen "fot-orientering".
* Ved eventuelt så stor interesse at det blir uforholdsmessig mange annonser i venstre marg står OPN.no fritt til å vurdere eventuelle begrensninger i annonsører som slipper til. For eksempel i form av at tidligere betalende annonsører kan gis "forkjørsrett" og/eller at en annonse kun ligger ute i en tidsbegrenset periode i forkant av arrangementet. For eksempel at Blodslitet i oktober kan vurderes satt på vent frem til høsten dersom stor pågang, men Blodslitet er hjertelig velkommen til å send inn banner allerede nå om ønskelig.
* OPN.no står skjønnsmessig fritt til å ikke publisere annonse for et hvilket som helst arrangement.
* Forbehold om eventuelle uteglemte aspekter.
* Gull-tips: Stor skrift og lite informasjon på annonsen (hvilket arrangement og dato er ofte nok). Annonsen er en sukkerbit som skal gjøre leserne oppmerksomme på arrangementet, mens den såkalte landingssiden (der hvor leseren kommer etter å ha klikket på annonsen) skal fortelle resten.

Valgfritt
To klubber med ansatte i Norges Orienteringsforbund (NOF) har formidlet at de i fremtiden ikke ønsker å annonsere på OPN.no, selv om de tidligere har vært annonsører med godt utbytte. Beslutningen i disse klubbene henger sammen med redaksjonelle kommentarer som har vært skrevet her på OPN.no.

Det kan godt hende det er andre klubber ute i o-Norge som tenker i samme baner som disse to klubbene. Gjør gjerne det, men husk å ta med inn i beslutningsgrunnlaget at fravær av annonsering på OPN.no normalt betyr redusert deltakelse i eget arrangement, som igjen betyr reduserte inntekter i startkontigent, parkering, kakesalg etc. for egen klubb og også at man da samtidig straffer NOF gjennom redusert arrangørskatt.

For de som i tilfellet ønsker å slå til på tilbudet om gratis annonsering i 2013 er det altså betingelsene ovenfor som gjelder, og i kortversjon handler dette om å sende banner (150x250 pixler) og link på mail til geir.nilsen@opn.no.

Benytter anledningen til å ønske alle arrangører av orienteringsløp i 2013 lykke til i forberedelsene og ikke minst gjennomføringen når den tid kommer!

Orienteringshilsen
Geir Nilsen - Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler