EM 2010

EM 2010

Europamesterskapet - Sprint
Elise Egseth nummer 4

Elise Egseth slo til med 4. plass på EM-sprinten i Bulgaria søndag. - Dette var veldig morsomt, jublet Egseth etter målgang.
Elise Egseth. Foto: Erik Borg / O-boka.


Elise Egseth på vei mot 4. plass på EM-sprinten.
Foto: Erik Borg, www.o-boka.no.

Dette er hennes beste resultat internasjonalt. Wing-løperen delte fjerdeplassen med sveitsiske Angela Wild, og de var ni sekunder unna bronsen.

- Dette var veldig morsomt. I dag følte jeg meg som en outsider. Denne tilbakemeldingen er et svært viktig steg mot årets VM, sa Egseth.

Egseth har bronse fra individuell sprint og i miksstafett fra World Games fra i fjor. På VM-sprinten i Ungarn i fjor løp hun inn til åttendeplass, og sesongens store mål er VM i Trondheim. Der seiler hun opp som norsk medaljekandidat etter innsatsen i Bulgaria.

- Dette lover veldig bra med tanke på VM på hjemmebane. Klarer jeg å holde meg frisk mot VM i august, kan dette bli veldig bra. Jeg har mye å gå på, sa Egseth.

- På rett vei
Landslagssjef Petter Thoresen var også fornøyd med det Egseth presterte i EM-sprinten.

- Elise er langt ifra på sitt beste. Hun har mye å gå på fysisk, men gjennomførte et svært klokt løp. Selvfølgelig er det synd at medaljen røk med noen sekunder, men Elise er på rett vei igjen etter mye sykdomstrøbbel, sa Thoresen.

Svenske Helena Jansson tok en suveren seier foran sveitsiske Simone Niggli, mens danske Maja Alm overrasket med bronse. Jansson er regjerende verdensmester og imponerte på stranden ved Svartehavet.

- Jeg er utrolig glad, jublet Helena Jansson rett etter målgang. - Men jeg synes ikke det kjentes som et vinnerløp, for jeg gjorde en rekke små feil i innledningen.

---

Resultater EM Sprint, Bulgaria 30. mai 2010
1) Helena Jansson, Sverige, 14.36
2) Simone Niggli, Sveits, 14.56
3) Maja Alm, Danmark, 15.44
4) Elise Egseth, Norge, 15.53
4) Angela Wild, Sveits, 15.53
6) Dana Brozkova, Tsjekkia 16.08
---
Øvrige norske
31) Silje Ekroll Jahren 17.29
36) Heidi Østlid Bagstevold 17.41
36) Kine Hallan Steiwer 17.41
39) Ida Marie Næss Bjørgul 18.06

(©NTB) og Svenska Orienteringsförbundet.

---

EM's hjemmeside.




Mulig relevante artikler