Danske Buch ny landslagssjef i orientering

- Jeg er dansk, har vært trener i Frankrike og Halden. I tillegg kjenner jeg norsk orientering gjennom mange år nå, sier Norges nye landslagssjef Kenneth Buch.



Dansken Kenneth Buch (35) erstatter Petter Thoresen som landslagssjef i orientering.

Buch har tidligere vært trener for Frankrikes O-landslag.

– Dette er den beste totalløsningen for Norsk Orientering. Kenneth (Buch) er treningsfaglig veldig sterk. Han har høy kompetanse kombinert med solid erfaring, sier generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Bjørnar Valstad.

Danske Buch har bodd over ti år i Norge. Han har på den tiden fått med seg en mastergrad i idrett fra Norges idrettshøgskole, tre år som juniorlandslagstrener i Norge og fire sesonger som klubbtrener i en av verdens beste orienteringsklubber, Halden SK.

Kompetent trener
Etter to år som landslagstrener for Frankrike, er det nå Norge som skal nyte godt av danskens trenerkompetanse.

– Vi må styrke treningskulturen i norsk orientering både på klubb og landslag. Buch er treningsfaglig veldig sterk, og vi mener han de evnene som skal til for å gjøre de endringene vi har behov for, sier Valstad.

Buch gleder seg til å gå inn i jobben som landslagssjef i Norge.

Utfordring
– Jeg føler at det jeg har drevet med de siste årene har pekt i retning av noe som dette. Selv om det er en stor utfordring er jeg av den oppfatning at har mye å bidra med, sier han.

Buch trekker fram sin faglige ballast fra Norges idrettshøgskole, sammen med de erfaringene han har gjort seg opp gjennom årene i Norge.

– Jeg er dansk, har vært trener i Frankrike og Halden. I tillegg kjenner jeg norsk orientering gjennom mange år nå, sier dansken.

Han tiltrer så i sin nye stilling fra månedsskiftet i oktober/november.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler