Elise Egseth underveis mot 5. plass i VM-sprinten. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Elise Egseth underveis mot 5. plass i VM-sprinten. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Skal «smuge» seg til medaljer

Øystein Kvaal Østerbø (30) og Elise Egseth (26) vil sprinte inn til VM-medaljer mellom gater og smug i Chambéry tirsdag.


Landslagsløperne gleder seg veldig til å komme i gang med VM, men innrømmer at det kribler i magen dagen før dagen. Finalen går inne i byen Chambéry, hvor løperne må ta mange kjappe beslutninger i de små og tette smugene i gamlebyen.

Øystein Kvaal Østerbø ble nummer fire på sprinten under VM på hjemmebane i Trondheim i fjor. Da var det under ett sekund opp til medalje, og bare drøyt tre sekunder opp til VM-gull.

- Jeg føler meg i bedre form enn i fjor og tror det passer meg bra med den type orientering. Jeg var litt sliten etter mye tøff trening i slutten av juli, men det var planlagt. Nå føles det bare bedre og bedre. Jeg har vært såpass nær medalje tidligere at jeg føler det er realistisk, sier Kvaal Østerbø til NTB.

- Jeg er godt forberedt, både fysisk og på de utfordringene som kommer til å møte meg. Det betyr at jeg har fått kjørt alle de høyøktene jeg skal. I tillegg føler jeg at jeg har et godt bilde av hva som kommer til å møte oss av tekniske utfordringer, forteller Elise Egseth.

Selv om 26-åringen i løpet av sine tre tidligere VM har prøvd seg også på skogsdistansene, er hun for en sprintspesialist å regne. Wing-løperen har en klar strategi når det handler om kart i stor målestokk og høy fart på beina.

- Først og fremst gjelder det å gjøre det enkelt. Teknikken skal på en måte bestemme farten, sier jenta som med denne resepten kunne innkassere sitt første NM-gull i sprint i Arendal i vår.

Norge stiller med Vetle Ruud Bråten og Gaute Hallan Steiwer i tillegg til Kvaal Østerbø på herresiden. På damesiden er det trioen Egseth, Silje Ekroll Jahren og Betty Ann Bjerkreim Nilsen som skal forsvare Norges ære.



Mulig relevante artikler